Κοτόπουλο με πλιγούρι στον φούρνο
Για να μη στεγνώσει το φαγητό, μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο απλώνουμε μια πετσέτα πάνω από το ταψί
Spotlight
- Το μεταναστευτικό, η Ακροδεξιά και η κρίση ταυτότητας της Ευρώπης
- Σκύλος και γάτα: Οι ιδιαιτερότητες, η φροντίδα και ο χαρακτήρας τους – Πόσο διαφέρουν
- Μέχρι και … διαλογισμό υπόσχεται το υπουργείο Υγείας στους μαθητές για καλύτερη υγεία
- «Τους έκανα καλύτερη τιμή - Τέτοια χαλιά κοστίζουν 30.000»: Η Μοιραράκη απαντά για τον σάλο με το υπ. Τουρισμού
Προετοιμασία 15′, Μαγείρεμα 1 ώρα
Υλικά για 6 άτομα
4 ώριμες ντομάτες
1 φλ. ελαιόλαδο
1 κοτόπουλο, σε μερίδες
1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
15 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
1 κ.σ. ζάχαρη
6 φλ. νερό
2 φλ. πλιγούρι
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε καυτό νερό βουτάμε τις ντομάτες για 20-25 δεύτερα και αμέσως τις μεταφέρουμε σε λεκάνη με παγωμένο νερό. Τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε.
Ξεπλένουμε με κρύο νερό το κοτόπουλο. Το στεγνώνουμε και το αλατοπιπερώνουμε. Σε ευρύχωρη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το μισό λάδι και ροδίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να κάνει κρούστα, για περίπου 15 λεπτά. Ρίχνουμε τις ντομάτες, την πιπεριά, τον δυόσμο, τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε για 5 λεπτά στη φωτιά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε το πλιγούρι και το ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί, μαζί με το ζουμί και το σοταρισμένο πλιγούρι τα ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Χωρίς πισίνες, χωρίς ξαπλώστρες, χωρίς υπερτουρισμό: Οι Λειψοί προτείνουν έναν διαφορετικό τρόπο διακοπών και αποθεώνονται
- Ρωσία: «Τέχνασμα το σχέδιο νίκης του Ζελένσκι» – Για να μην καταρρεύσει «ο αντιρωσικός συνασπισμός»
- Ιταλία: Φοιτήτρια κατηγορείται ότι δολοφόνησε και έθαψε τα δύο νεογέννητα παιδιά της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις