Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νάνος Βαλαωρίτης: «Οσα μου έμαθαν οι σουρεαλιστές στο Παρίσι»

Νάνος Βαλαωρίτης: «Οσα μου έμαθαν οι σουρεαλιστές στο Παρίσι»

Μια αδημοσίευτη μέχρι πρότινος συνέντευξη του πρόσφατα εκλιπόντος ποιητή με τον διάσημο ελβετό επιμελητή τέχνης Χανς Ούλριχ Ομπριστ, το 2010, στην Αθήνα

Οταν ο Νάνος Βαλαωρίτης συνάντησε στο διαμέρισμά του στην Αθήνα τον Χανς Ούλριχ Ομπριστ ήταν 30 Οκτωβρίου του 2010. Ο διάσημος ελβετός επιμελητής, Νο 1 στη λίστα με τους πιο ισχυρούς ανθρώπους της τέχνης για το 2009 (και το 2016, σύμφωνα με την εικαστική επιθεώρηση «Art Review»), βρισκόταν στην ελληνική πρωτεύουσα για να οργανώσει έναν μαραθώνιο συνεντεύξεων, το Marathon Project, με προσωπικότητες του πολιτισμού από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού και η επιμελήτρια Νάντια Αργυροπούλου τον είχαν προσκαλέσει για να συμπληρώσει τον επετειακό εορτασμό 2.500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα.

Παραμονές της εκδήλωσης, ο Χανς Ούλριχ Ομπριστ επισκέφθηκε, συνομίλησε και κατέγραψε τη συζήτησή του με τον Νάνο Βαλαωρίτη, που ήταν καλεσμένος στο Marathon Project στο Μουσείο Ακρόπολης.

Αποσπάσματα αυτής της συζήτησης δημοσιεύουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ», ύστερα από ευγενική παραχώρηση του Χανς Ούλριχ Ομπριστ. Στο απόσπασμα της συνομιλίας τους προβάλλεται η σχέση του Νάνου Βαλαωρίτη με τον σουρεαλισμό καθώς και το εικαστικό του έργο.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024