Αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις εξήγγειλε ο πρωθυπουργός δίνοντας έμφαση στην αδήλωτη εργασία και την εισφοροδιαφυγή.
Οι εισφορές των μισθωτών θα μειωθούν σταδιακά κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες, από τον Ιούλιο του 2020 έως το 2023, με σκοπό να ενθαρρύνουν τον εργοδότη να προχωρήσει σε νέες προσλήψεις και να αυξηθούν οι καθαρές αποδοχές των μισθωτών.
Θα αυξηθεί το κόστος της υπερωρίας κατά 10% την ώρα για τους μερικώς απασχολούμενους με στόχο να περιορίσει την υποδηλωμένη εργασία που κυριαρχεί στην αγορά.
Σε αυτό θα βοηθήσει η καθιέρωση της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας, με την οποία θα διαπιστώνεται η ώρα εισόδου και εξόδου του εργαζόμενου ώστε να περιοριστεί η αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία και κυρίως να καταγράφονται οι υπερωρίες.
Μπορεί τα New Year's resolutions να μοιάζουν λίγο αστεία, αλλά αν είναι να μπούμε σε αυτό το «παιχνίδι» ας το κάνουμε σωστά. Τα μυστικά για να πετύχουμε τους στόχους μας.
Σύμφωνα με νέα μελέτη, οι σπόροι chia μπορούν να συμβάλλουν στην μείωση της υπέρτασης (υψηλή αρτηριακή πίεση), της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων.