Αυξάνονται προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές στα ελληνικά νησιά
Διάχυση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών σε περισσότερα νησιά του Αιγαίου διαπιστώνει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος. Όπως αναφέρει τους τελευταίους μήνες έχει δημιουργηθεί ένας νέος «διάδρομος» μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης.
Διάχυση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών σε περισσότερα νησιά του Αιγαίου διαπιστώνει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος. Όπως αναφέρει τους τελευταίους μήνες έχει δημιουργηθεί ένας νέος «διάδρομος» μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης.
Την ίδια ώρα, ο κ. Κουμουτσάκος κάνει λόγο για αύξηση 44% των ροών σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι στη Λέσβο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται «πρόσθετη πίεση σε μια ήδη ασφυκτική κατάσταση στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια».
Ο αναπληρωτής υπουργός άσκησε κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση καθώς «είχε χαμηλή απόδοση στο θέμα των επιστροφών», αλλά και στην Τουρκία που «δεν επιτυγχάνει την απαραίτητη εκρίζωση των δικτύων των διακινητών και είναι ελλειμματική στην αυστηρή επιτήρηση των ακτών της».
Ο κ. Κουμουτσάκος επανέλαβε ότι το υπουργείο επεξεργάζεται πρόταση σε επίπεδο ΕΕ για τις επιστροφές και είναι σε επαφή με την Κυπριακή Δημοκρατία και άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ για να τη στηρίξουν.
Κατά τον κ. Κουμουτσάκο προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι μεταξύ άλλων «η προστασία των συνόρων, η αυστηρή εποπτεία στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και η αποσυμφόρηση των νησιών.
Πηγή: onetv.gr
- Η Κίνα αξιολογεί την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου και καλεί τις ΗΠΑ να άρουν τους «μονομερείς» δασμούς
- Μεξικό: Ο ρόλος των ΗΠΑ στην επιχείρηση εξόντωσης του βαρόνου ναρκωτικών Ελ Μέντσο
- Αλβανία: Η άνοδος και η πτώση της Air Albania – Η σιωπηλή μονομαχία με την Turkish Airlines
- Ρωσία: Ο Πούτιν θεωρεί «ύψιστη προτεραιότητα» την ανάπτυξη των πυρηνικών δυνάμεων της χώρας
- Βενεζουέλα: Αποφυλακίστηκαν άλλοι 23 πολιτικοί κρατούμενοι βάσει του νόμου περί αμνηστίας
- Μεξικό: Οι ΗΠΑ προτρέπουν τους Αμερικανούς «να παραμείνουν σε ασφαλή καταφύγια»