«Πονοκέφαλος» για την κυβέρνηση τα λουκέτα στις επιχειρήσεις
Η κυβέρνηση θέλει να δείξει από την πρώτη στιγμή ότι αλλάζουν όλα στους φόρους με σκοπό όπως λέει να προκαλέσει θετικό «σοκ» στην οικονομία.
Η κυβέρνηση θέλει να δείξει από την πρώτη στιγμή ότι αλλάζουν όλα στους φόρους με σκοπό όπως λέει να προκαλέσει θετικό «σοκ» στην οικονομία.
Μεταξύ των μεγάλων ανατροπών είναι η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 28% στο 20% σε βάθος διετίας ,ένα μέτρο το οποίο αναμένεται να δώσει ανάσα στις ταλαιπωρημένες επιχειρήσεις.
Στόχος είναι η αντιστροφή του αρνητικού κλίματος που δίνουν και τα στοιχεία από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων έδειξαν για άλλη μία χρονιά πως πολλές είναι οι επιχειρήσεις που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην υψηλή φορολογία.
Βάσει της εκκαθάρισης των φετινών φορολογικών δηλώσεων υπήρξαν 45.000 περίπου λιγότερες φορολογικές δηλώσεις Ε3 επιχειρήσεων σε σχέση με το περσινό διάστημα. Άνθρωποι της αγοράς βέβαια καταγγέλλουν την κατά κόρον συνήθεια πολλών επιχειρηματιών οι οποίοι ανοιγοκλείνουν διαφορετικές επιχειρήσεις ακολουθώντας την εξής τακτική.
Ενώ έχουν σκοπό να διακόψουν την επιχειρηματική δραστηριότητα δεν υποβάλλουν φορολογική δήλωση εγκαίρως αλλά προτιμούν να κάνουν πρώτα τη διακοπή των εργασιών και στη συνέχεια υποβάλλουν τη φορολογική δήλωση ώστε να γλιτώσουν την προκαταβολή φόρου και μετέπειτα προβαίνουν στο άνοιγμα μιας νέας.
Μάλιστα η συνηθέστερη μορφή η οποία χρησιμοποιείται είναι η ΙΚΕ ή αλλιώς οι εταιρείες του 1€ όπως αποκαλούνται στην αγορά.
Πηγή: onetv.gr
- Μέσα στην αίρεση Heaven’s Gate: 29 χρόνια από τη χειρότερη μαζική αυτοκτονία στις ΗΠΑ
- Live η ομιλία Τραμπ προς τιμήν της Ελληνικής Ομογένειας για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου
- Οι «βόμβες» Ντίλιαν για το σκάνδαλο των υποκλοπών και η προσπάθεια απαξίωσης των λεγομένων του
- Φωτιά σε μπάζα και σκουπίδια δίπλα σε καταυλισμό στον Ασπρόπυργο
- Ο Καμαβινγκά χάνει έδαφος στην Ρεάλ και η Premier League καραδοκεί
- Πέθανε με ευθανασία η 25χρονη Νοέλια Καστίγιο – Το συγκλονιστικό της μήνυμα πριν το τέλος



