Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρωτάθλημα προπονητών

Πρωτάθλημα προπονητών

Αυξημένες σε σχέση με πέρυσι θα είναι οι απαιτήσεις από τον Μαρτίνς. Ξέρει την ομάδα, ξέρει το πρωτάθλημα, οφείλει να παρουσιάσει έναν ακόμα καλύτερο Ολυμπιακό.

Ενας Ρουμάνος, δύο Πορτογάλοι, τρεις Ελληνες κι ένας Ισπανός που κατά πάσα πιθανότητα θα καταλήξει ο Αστέρας Τρίπολης. Η εθνικότητα των πάγκων στις επτά ομάδες κορυφής της Σούπερ Λίγκας. Πλεονέκτημα για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Αρη, Παναθηναϊκό ότι συνεχίζουν με τους ίδιους. Στην ΑΕΚ ψάχνουν το κάτι παραπάνω με τον Μιγκέλ Καρντόσο. Στον Ατρόμητο θεωρούν ότι ο Γιάννης Αναστασίου μπορεί να συνεχίσει τη δουλειά του Νταμίρ Κάναντι. Μιλάμε για πρωτάθλημα προπονητών; Το είδαμε πέρυσι. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου οδήγησε τον ΠΑΟΚ στη γη της επαγγελίας. Ο Πέδρο Μαρτίνς έφτιαξε τον νέο Ολυμπιακό. Ο Παντελίδης έδωσε αγωνιστική ταυτότητα στον Αρη. Ο Γιώργος Δώνης παρουσίασε τον φρέσκο και νεανικό Παναθηναϊκό του πρώτου γύρου. Φρέσκα κουλούρια, φωνάζει ο κουλουράς. Αν δεν πας καλά, σου λένε «ευχαριστώ» γι’ αυτά που πρόσφερες και ψάχνεις την επόμενη δουλειά σου.

Απαιτήσεις

Εύλογα στον ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου λατρεύεται σαν θεός. Τον στήριξαν, τους δικαίωσε. Το ρεπορτάζ λέει ότι Νο1 πλεονέκτημά του είναι το δέσιμο με τους ποδοσφαιριστές. Εχει καταφέρει να τους κερδίσει όλους και να παίζουν και για τον προπονητή τους. Δεν είναι τυχαίο ότι αν εξαιρεθεί η ειδική περίπτωση Ουάρντα, το ποινολόγιο σχετικά με τα πειθαρχικά παραπτώματα ήταν λευκό. Νο2 ικανότητά του, να διαχειρίζεται την οικογένεια Σαββίδη. Για όσους ξέρουν πρόσωπα και πράγματα δεν είναι και το πιο εύκολο. Η τρίτη χρονιά είναι πάντα η πιο δύσκολη για τους προπονητές. Ο ΠΑΟΚ πέρυσι χτύπησε ταβάνι. Οφείλει να διατηρηθεί σ’ αυτά τα επίπεδα και ταυτόχρονα να απαντήσει θετικά στην πρόκληση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυξημένες σε σχέση με πέρυσι θα είναι οι απαιτήσεις από τον Μαρτίνς. Ξέρει την ομάδα, ξέρει το πρωτάθλημα, οφείλει να παρουσιάσει έναν ακόμα καλύτερο Ολυμπιακό.

Δυνατότητες

Στην ΑΕΚ απέρριψαν την πεπατημένη Μανόλο Χιμένεθ και τη λύση κάποιου έλληνα ημιμαθούς προπονητή. Και καλά έκαναν. Η επιλογή του Μιγκέλ Καρντόσο είναι ο ορισμός τού ή του ύψους ή του βάθους. Ή θα βγάζει μάτια η ΑΕΚ ή θα φύγει νύχτα. Μέση λύση δεν υπάρχει. Ενας προπονητής που εντυπωσίασε με τη Ρίο Αβε, αλλά πέρυσι, δύο φορές που επιχείρησε το παραπάνω, έφαγε τα μούτρα του. Από τη Ναντ απολύθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου. Ακόμα χειρότερα στη Θέλτα με 3-2-9 απολογισμό, σε νίκες – ισοπαλίες – ήττες. Ενας προπονητής που θέλει οι ομάδες του να έχουν την απόλυτη κατοχή. Με πολλές πάσες κι όλους σχεδόν τους ποδοσφαιριστές κάτω από τη σέντρα. Ακόμα κι όταν είναι μπροστά στο σκορ. Ποδόσφαιρο υψηλού ρίσκου, καθώς όχι ιδιαίτερα ποιοτικά ρόστερ καλούνται να ξεπεράσουν τις δυνατότητές τους.

Στοίχημα

Στη Ναντ προηγείται 2-0 στο 68′ και χάνει 2-3 από αντεπιθέσεις! Ενα ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοίχημα για την ΑΕΚ. Να παρουσιάσει μία ελκυστική ομάδα που θα παίζει φουλ επιθετικό ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητες.

Δύσκολη η αποστολή του Γιάννη Αναστασίου στη μετά Κάναντι εποχή στον Ατρόμητο. Λογικά θα είναι πιο έμπειρος μετά την τριετή περιπλάνησή του σε Ρόντα, Κορτράικ, Ανόρθωση.

Ο Παντελίδης την ξέρει τη δουλειά. Είναι έμπειρος, θα έχει την ομάδα στα χέρια του από την αρχή της σεζόν, οι προοπτικές για τον Αρη δείχνουν θετικές.

Ο Γιώργος Δώνης θα πρέπει να πάει καλύτερα από πέρυσι, παρά το γεγονός ότι συνεχίζεται η πολιτική λιτότητας. Προϋπόθεση, να ευστοχήσουν (μαζί με τον Νταμπίζα) στις μεταγραφές. Δύσκολος ο στόχος της πεντάδας καθώς πέρα από Ατρόμητο – Αρη δεν είναι δυνατόν να ξανακάνει τόσο κακή χρονιά ο Αστέρας.

Μετά την εικονική πραγματικότητα των δημοσκόπων, επόμενος αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ η εικονική πραγματικότητα των ΜΜΕ (που επιµένουν στη διαφορά του 10%).

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024