Με χρήματα δωρεών, κυρίως ευρωπαϊκών, γίνονται οι παράνομες μεταμοσχεύσεις σε κλινικές του Κοσσυφοπεδίου, αναφέρει δημοσίευμα της σερβικής Vecernje Novosti.

Χάρη στις πολυάριθμες διεθνείς δωρεές, κυρίως από την Ευρώπη, το Κοσσυφοπέδιο έχει ανοίξει πολλές κλινικές με σύγχρονο εξοπλισμό, όπου, μεταξύ άλλων, γίνονται παράνομες μεταμοσχεύσεις και εμπορία οργάνων, γράφει η σερβική εφημερίδα Vecernje Novosti με πηγή από το πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ.

Συλλήψεις για παράνομη μεταμόσχευση

Πριν δύο ημέρες, η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου επενέβη σε ιδιωτική κλινική στην Πρίστινα και συνέλαβε τέσσερις υπόπτους για παράνομη μεταμόσχευση οργάνων και, όπως γράφει η εφημερίδα, τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια η πιο προσοδοφόρα επιχείρηση στο Κοσσυφοπέδιο είναι το άνοιγμα ιδιωτικών κλινικών, που ως επί το πλείστον εργάζονται ανειδίκευτα άτομα.

«Μαύρες επεμβάσεις»

«Τέτοιες μαύρες επεμβάσεις γίνονται σε αυτές», σημειώνει η εφημερίδα του Βελιγραδίου, προσθέτοντας ότι η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου συνέλαβε πριν περίπου τέσσερις μήνες κι άλλα άτομα για τις ίδιες κατηγορίες.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι ύποπτες κλινικές στο Κοσσυφοπέδιο με τον πιο σκοτεινό τρόπο πραγματοποιούν κύκλο εργασιών εκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή: echedoros-a.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο