Light πανακότα με σιρόπι σοκολάτας
Σερβίρετε την πανακότα με το σιρόπι σοκολάτας
Υλικά για 4 μερίδες
200 ml κρέμα γάλακτος light
400 ml φρέσκο γάλα (1,5% λιπαρά)
3 κουταλιές ζάχαρη
3 φύλλα ζελατίνης
1/2 φλιτζανάκι λικέρ
1 βανίλια
Σιρόπι σοκολάτας
Εκτέλεση
Βάζετε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά, προσέχοντας το μείγμα να μη βράσει, και λίγο πριν το κατεβάσετε, προσθέτετε τη βανίλια, το λικέρ και τις ζελατίνες, αφού προηγουμένως τις μαλακώσετε σε ένα μπολ με νερό και στη συνέχεια τις στύψετε.
Ανακατεύετε για 1΄ και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Έπειτα, τοποθετείτε το μείγμα σε μπολάκια, τα οποία φυλάτε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες μέχρι το γλυκό να πήξει. Σερβίρετε την πανακότα με το σιρόπι σοκολάτας.
- Άστον Βίλα: Με Μαρτίνες στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό (pic)
- Πειραιάς: Μηχανική βλάβη σε πλοίο με εκατοντάδες επιβάτες – Απαγορεύτηκε ο απόπλους από Πειραιά για Ηράκλειο
- ΕΕ: Πατάνε γκάζι οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά όχι οι εγκαταστάσεις αντίστοιχων δημόσιων φορτιστών [γράφημα]
- Εύβοια: Σοκαριστικό τροχαίο με «τουμπαρισμένο» αυτοκίνητο – Στο νοσοκομείο 2χρονο μωρό
- Κύπρος: Επεισόδια και καταστροφές το βράδυ της Ανάστασης
- Οπαδός του Ολυμπιακού σουβλίζει αρνί και τεμαχίζει φανέλα της Άστον Βίλα με μπαλτά (vid)