Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σφραγίδα Ραζβάν Λουτσέσκου

Σφραγίδα Ραζβάν Λουτσέσκου

Ενα ακόμα πάρτι στην κατάμεστη Τούμπα. Ενα ακόμα βήμα πιο κοντά στο πανηγυρικό φινάλε

Ο πίνακας της στατιστικής στο 77′ του ΠΑΟΚ – Λαμία αποτυπώνει τη σφραγίδα Ραζβάν Λουτσέσκου (φωτογραφία πάνω) στους πρωταθλητές. Σκορ 1-0. Τελικές εντός εστίας, 1-0. Κατοχή 51-49. Για να κάνει στο επόμενο λεπτό ο Σάκχοφ το 2-0 και να καθαρίσει την μπουγάδα. Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ. Ουσιαστικός, ρεαλιστής, αποτελεσματικός. Δεν σπαταλάει φάσεις, δεν δίνει δικαιώματα. Εξού και το εντυπωσιακό 24 νίκες, τρεις ισοπαλίες σε 27 παιχνίδια. Κάθε τελική εντός εστίας χθες και γκολ. Μηδέν απειλή ο αντίπαλος. Και χωρίς τον Πασχαλάκη να έπαιζε, πάλι η Λαμία θα έμενε στο μηδέν. Τρίτη τελική εντός εστίας ο Μπίσεσβαρ, 3-0. Ενα ακόμα πάρτι στην κατάμεστη Τούμπα. Ενα ακόμα βήμα πιο κοντά στο πανηγυρικό φινάλε. Μία ακόμη εκδρομή την Κυριακή στη Λάρισα και στέψη στις 21 Απριλίου στην Τούμπα με τον Λεβαδειακό. Κι όταν περιμένεις 35 χρόνια, αυτές οι 13 μέρες που απομένουν φαίνονται βουνό.

Θέαμα

Από τη στιγμή που ο Μασούρας άνοιξε το σκορ στο 9′ ήταν δεδομένο ότι το ματς θα ανοίξει. Κι άνοιξε για τα καλά. Πέντε γκολ σε εκτός έδρας ματς δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά. Ο Παναιτωλικός έτσι ή αλλιώς είναι από τις ελάχιστες μικρομεσαίες ομάδες που παίζουν ποδόσφαιρο. Και δεν προσπαθούν να κλέψουν τα παιχνίδια. Ειδικότερα μάλιστα όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ. Μοιραία το ματς πήγε στο πάνω-κάτω και την ποιότητα του Ολυμπιακό να κάνει τη διαφορά. Τέσσερα ακόμα γκολ και MVP για μία ακόμα φορά ο Κώστας Φορτούνης (φωτογραφία κάτω) με δύο ασίστ. Ενα ακόμα χορταστικό παιχνίδι από τους Ερυθρόλευκους, που επιμένουν να προσφέρουν θέαμα. Οσο τον έχουν να τον απολαμβάνουν. Περί του Εκι Πόνσε ο λόγος. Αν αφετηρία για το γκολ της ισοφάρισης της ΑΕΚ ήταν το τραγικό λάθος του Κοβάτσεβιτς, αυτό που τη βάζει μπροστά στο σκορ στην Ξάνθη ήταν ένα ακόμα δείγμα της υψηλής κλάσης του Αργεντινού.

Μονόδρομος

Ο Γκάλο σεντράρει από δεξιά. Οι αμυντικοί της γηπεδούχου αμολάνε αετό. Ξεμαρκάριστος ο Πόνσε κατεβάζει την μπάλα με το στήθος και σκοράρει με μονοκόμματο δεξί. Γκολ Νο 19 στη σεζόν. Που για τους πρωταθλητές έχει ακόμα πέντε ματς. Λαμία, Λάρισα, ξανά Λαμία στη ρεβάνς του Κυπέλλου, Λεβαδειακός, τελικός με τον ΠΑΟΚ. Που θα έχουν τη δυνατότητα να δουν και να απολαύσουν τον Αργεντινό. Το να μείνει στην ΑΕΚ και για την επόμενη σεζόν αγγίζει τα όρια του απίθανου. Θέμα αγοράς, με την οψιόν να είναι στα 6 ή 7 εκατ. (ανάλογα με το ποσοστό μεταπώλησης) δεν υφίσταται. Είναι όμως εξαιρετικά δύσκολο να ανανεωθεί ο δανεισμός. Το συμβόλαιο του Πόνσε λήγει το καλοκαίρι του 2020. Αν η Ρόμα δεν τον πουλήσει στο τέλος αυτής της σεζόν, την επόμενη θα είναι ελεύθερος. Με την πώληση να είναι μονόδρομος για τους Ιταλούς, είναι προφανές ότι η ΑΕΚ βγαίνει εκτός παιχνιδιού. Τα λεφτά για την αγορά είναι απαγορευτικά.

Σούμα

Είχε ανάγκη ο Παναθηναϊκός να επιστρέψουν τα χαμόγελα. Κι είχε απόλυτο δίκιο ο Γιώργος Δώνης όταν έγινε λίγο Λουτσέσκου, λέγοντας «στα γήπεδα έχουμε 44 βαθμούς». Στο άδειο ΟΑΚΑ έγινε ένα περίεργο παιχνίδι. Στα πρώτα 45′ ο Αρης ήταν καλύτερος αλλά φλύαρος. Σοφτ. Λες κι έπαιζε φιλικό. Είναι οι συνέπειες της απουσίας κινήτρου. Η χαλάρωση που προκαλεί η εξασφάλιση των στόχων. Υποτονικός ο Παναθηναϊκός. Στα δεύτερα 45′ ξύπνησε. Και κέρδισε πολύ πιο εύκολα απ’ ό,τι θα περίμενε. Για να αμβλύνει τις κακές εντυπώσεις από την κατάρρευση στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου. Πράγματι στη σούμα (αν βγει έξω το -6) ο Παναθηναϊκός έχει 44 βαθμούς. Εναν περισσότερο από Ατρόμητο – Αρη. Ασφαλώς ικανοποιητική συγκομιδή. Αν αναλογιστείς τις συνθήκες με τις οποίες ξεκίνησε η σεζόν. Απλά η φόρα που είχε πάρει στην εκκίνηση δημιούργησε την ψευδαίσθηση για στόχους που αντικειμενικά δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν.

Κανονικότητα

Ο Αρης βρίσκεται εκεί που βρίσκεται, γιατί τον Ιανουάριο έκανε πέντε μεταγραφές ενδεκάδας (Ρόουζ, Λάρσον, Κόρχουτ, Φετφατζίδης, Τόμσο). Με τη σεζόν να έχει ουσιαστικά τελειώσει, τελειώνει κι αυτή η μεταβατική περίοδος για τον Παναθηναϊκό. Η υποχρέωση που προέκυψε από την ποινή της απαγόρευσης μεταγραφών, να στραφεί σε νέους ποδοσφαιριστές. Με δεδομένο ότι ενόψει της νέας σεζόν θα πάρει άδεια, θα επανέλθει στην κανονικότητα. Οι «μπέμπηδες» του Δώνη θα αποτελούν ανάμνηση. Το ότι στο προσεχές παιχνίδι με τον ΟΦΗ και στο τελευταίο με τον Παναιτωλικό θα δοθούν ευκαιρίες σε νέους δεν αλλάζει κάτι. Ο Παναθηναϊκός της επόμενης σεζόν θα είναι μία κανονική ομάδα. Αλλωστε και στην ενδεκάδα που ξεκίνησε το Σάββατο, δύο όλοι κι όλοι ήταν οι νέοι ποδοσφαιριστές. Ο 21χρονος Χατζηγιοβάνης και ο 23χρονος Πούγγουρας. Η σεζόν έτσι ή αλλιώς κλείνει θετικά για τον Αρη. Ο στόχος της Ευρώπης επιτεύχθηκε και σχετικά νωρίς μάλιστα.

Σερί

Με την ήττα στο ΟΑΚΑ ωστόσο ολοκλήρωσε ένα εντυπωσιακό αρνητικό σερί. Πέντε ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια στο Λεκανοπέδιο. Και με κακές εμφανίσεις μάλιστα. Κατά σειρά, ο Πανιώνιος 1-0, ο Ατρόμητος 4-2, η ΑΕΚ 4-0, ο Ολυμπιακός 4-1, ο Παναθηναϊκός 2-0. Σύνολο τερμάτων 2-15. Σύνδρομο Τεμπών εν έτει 2019; Παράξενο.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024