Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Περί ενότητας και διχασμού

Περί ενότητας και διχασμού

Αλήθεια, ποιος είναι άραγε ο πρωθυπουργός της συντήρησης και ποιος είναι ο πρωθυπουργός της προόδου;

Φθινόπωρο 2007: Άγιος Ευστράτιος, εγκαίνια Μουσείου Δημοκρατίας

«Η ιστορία που γράφτηκε σε αυτόν τον τόπο συνιστά σήμερα μετριοπάθεια και σύνεση, ενότητα και ομοψυχία. Ζητά από όλους να παραμερίσουμε τις νοοτροπίες που προκαλούν πόλωση, φανατισμό και στείρες αντιπαραθέσεις, ενώ υποδεικνύει συνένωση των προσπαθειών μας για διαρκή ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών, εμπέδωση της ισονομίας, σύγκρουση με τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

[…] Σήμερα είμαστε εδώ εκφράζοντας το ξεπέρασμα των διαχωριστικών γραμμών του παρελθόντος και την προσήλωσή μας σε ένα νέο πολιτικό πολιτισμό, με σεβασμό στην άποψη του άλλου και εμπιστοσύνη μεταξύ μας. Για να τονίσουμε με τρόπο συμβολικό και ξεκάθαρο την αποφασιστικότητά μας στη σύγκρουση με καθετί που μπορεί να πλήττει την ποιότητα της δημοκρατίας, τη δικαιοσύνη, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του πολίτη».

(Κώστας Καραμανλής, πρωθυπουργός)

Μάρτιος 2019: Συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ενόψει ευρωεκλογών

«Από τη μία πλευρά του πολιτικού ανταγωνισμού βρίσκεται αυτό που σας παρουσίασα, η αναβαπτισμένη νεοφιλελεύθερη και ακραία δεξιά όλων των μορφών της, με βασικό όμως πόλο το μεταμορφωμένο κόμμα της ΝΔ. Από την άλλη μεριά βρίσκεται η Αριστερά, της συλλογικής προόδου και των μεγάλων κοινωνικών αγώνων στον τόπο μας, σε όλες της τις μορφές, η Αριστερά της κοινωνικής δικαιοσύνης, που έχει στρατηγικό σχέδιο την εκπροσώπηση των συμφερόντων των πολλών και όχι των λίγων και των ελίτ.

[…] Σας ζητώ να απευθύνουμε ένα τολμηρό κάλεσμα συμπόρευσης, συμπαράταξης και συνεργασίας, για να βάλουμε φρένο στην άνοδο της ακροδεξιάς και της εθνικιστικής περιχαράκωσης, για να αποτρέψουμε από κοινού την παλινόρθωση στη χώρα μας μιας δεξιάς ακραίας, βαθιά διεφθαρμένης και βαθιά εκδικητικής.

Το 2018 ήταν η χρονιά που η Ελλάδα ξεμπέρδεψε από τα μνημόνια. Το 2019 θα είναι η χρονιά που η Ελλάδα θα ξεμπερδέψει με το κακό της παρελθόν. Η χρονιά που η Ελλάδα των λίγων θα πάρει τη θέση της στο περιθώριο, οριστικά. Για να θυμηθώ μια φράση από τα παλιά, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».

(Αλέξης Τσίπρας, πρωθυπουργός)

Αλήθεια, ποιος είναι άραγε ο πρωθυπουργός της συντήρησης και ποιος είναι ο πρωθυπουργός της προόδου;

Ποιος είναι ο υπέρμαχος της ενότητας και ποιος είναι ο κήρυκας του διχασμού;

Ποιος επιθυμεί τη συνεννόηση, σεβόμενος τη διαφορετική άποψη, και ποιος επιδιώκει τη ρήξη, τροφοδοτώντας την αντιπαλότητα;

Η κρίση, δική σας.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024