Υποψήφιος με το Ποτάμι στις ευρωεκλογές ο Θανάσης Χειμωνάς
Στην πρώτη δήλωσή του ως υποψήφιος ευρωβουλευτής τόνισε ότι «η Ευρώπη του φασισμού, του λαϊκισμού και του Brexit δεν έχει ανάγκη τα ανθυποσελέμπριτις των ευρωψηφοδελτίων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ»
Την υποψηφιότητα του συγγραφέα Θανάση Χειμωνά στις ευρωεκλογές του Μαΐου ανακοίνωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης
Στην πρώτη δήλωσή του ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι, ο κ. Χειμωνάς τόνισε ότι: «Η Ευρώπη του φασισμού, του λαϊκισμού και του Brexit δεν έχει ανάγκη τα ανθυποσελέμπριτις των ευρωψηφοδελτίων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Σε τούτες τις ευρωεκλογές, το Ποτάμι αποτελεί τη μοναδική αυθεντικά φιλοευρωπαϊκή πρόταση για μια προοδευτική, δίκαιη και πραγματικά ενωμένη Ευρώπη. Είμαι περήφανος που θα αποτελέσω μέρος αυτής της προσπάθειας».
Ο Θανάσης Χειμωνάς γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα, σπούδασε Φιλολογία και Κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου και Δημοσιογραφία στο Λονδίνο. Έχει εκδώσει εννιά μυθιστορήματα ενώ άρθρα του δημοσιεύονται σε περιοδικά, εφημερίδες και στο διαδίκτυο.
Ήταν υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθήνας το 2012 και το 2105 με το ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά το 2014, ενώ υπήρξε και ιδρυτικό στέλεχος της Κίνησης των 58, καθώς και εκείνης των «Παραιτηθείτε».
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ποταμιού ευχήθηκε στον Θανάση Χειμωνά καλή δύναμη σε μια δύσκολη, αλλά όμορφη μάχη. «Οι Έλληνες, ειδικά σε αυτές τις εκλογές, πρέπει να στείλουν στην Ευρώπη τους φίλους της και όχι τους εχθρούς της», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης.
- Καμπανάκι από τον Επίτροπο Άμυνας της ΕΕ: Η Ευρώπη χρειάζεται τώρα έναν κοινό στρατό
- Έλενα Παπαρίζου για Μαρινέλλα: Μου τραγουδούσε στο τραπέζι ένα απλό μεσημέρι Κυριακής και τα δάκρυά μου έτρεχαν ποτάμι
- Αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς στον Ασπρόπυργο μετά τον τραυματισμό αστυνομικού σε επίθεση με πέτρες
- ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ «Η φωνή της ψυχής μας» στο Θέατρο Παλλάς
- H εκδίκηση του πιγκουίνου – Το αυστηρό μαύρο κυριάρχησε στις Χρυσές Σφαίρες 2026. Γιατί;
- Σέρρες: «Αποκλείεται να είναι ένας ο δράστης – «Έφυγε» μαρτυρικά» – Συγκλονίζουν οι γονείς του 17χρονου


