Η Πόλη του Μέλλοντος: Ποιότητα Ζωής και Νέα Αστικά Σύνορα
Η εκδήλωση έχει ως στόχο να διερευνήσει τους τρόπους με τους οποίους ορισμένα αρχιτεκτονικά έργα (όπως το ίδιο το ΚΠΙΣΝ) αλλάζουν το μέλλον μιας πόλης και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής σε αυτήν
Με αφορμή την Ημέρα Ιταλικού Design (Italian Design Day) και στο πλαίσιο της πολιτιστικής πρωτοβουλίας Tempo Forte Ιtalia – Ελλάδα 2019*, η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζουν την Παρασκευή 22 Μαρτίου στις 19.00 στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ την αρχιτεκτονική εκδήλωση Η Πόλη του Μέλλοντος: Ποιότητα Ζωής και Νέα Αστικά Σύνορα.
Η εκδήλωση έχει ως στόχο να διερευνήσει τους τρόπους με τους οποίους ορισμένα αρχιτεκτονικά έργα (όπως το ίδιο το ΚΠΙΣΝ) αλλάζουν το μέλλον μιας πόλης και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής σε αυτήν.
Το πρόγραμμα ξεκινά με μια ομιλία του αρχιτέκτονα Giorgio Bianchi, συνεργάτη του αρχιτεκτονικού γραφείου Renzo Piano Building Workshop (RPBW) και υπεύθυνου έργου για το ΚΠΙΣΝ. Ακολουθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης (στα Αγγλικά), την οποία θα συντονίζει ο Ανδρέας Γιακουμακάτος, Καθηγητής Ιστορίας, Κριτικής Ανάλυσης και Θεωρίας της Αρχιτεκτονικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με τον Διονύση Σοτοβίκη, μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής και ιδρυτή της εταιρείας Διονύσης Σοτοβίκης Α.Ε. και τον αρχιτέκτονα Ιωάννη Βεντουράκη, έναν από τους δύο ιδρυτές της Betaplan S.A., που σχεδίασε ορισμένες από τις εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 και αποτέλεσε τοπικό συνεργάτη της RPBW για το έργο του ΚΠΙΣΝ.
Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία από τα Ιταλικά και τα Αγγλικά προς τα Ελληνικά και αντίστροφα.
Η εκδήλωση Η Πόλη του Μέλλοντος: Ποιότητα Ζωής και Νέα Αστικά Σύνορα, καθώς και η πλειονότητα των εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ SNFCC.org και στις σελίδες στα social media @SNFCC, καθώς και στην ιστοσελίδα (https://ambatene.esteri.it/) και στο λογαριασμό twitter της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Αθήνα (@ItalyinGreece #TempoForte2019).
* Πρωτοβουλία που διοργανώνει η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα, σε συνεργασία με ελληνικούς και ιταλικούς θεσμούς, ιδρύματα, καλλιτέχνες και λάτρεις του πολιτισμού με σκοπό να μεταφέρει «περισσότερη Ιταλία στην Ελλάδα και περισσότερη Ελλάδα στην Ιταλία».
Και αυτόν τον μήνα, οι εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, στην πλειονότητά τους πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο πλήρης εξοπλισμός του ΚΠΙΣΝ αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ. Τον Φεβρουάριο 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση δωρεάν εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων.
- Αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς στον Ασπρόπυργο μετά τον τραυματισμό αστυνομικού σε επίθεση με πέτρες
- ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ «Η φωνή της ψυχής μας» στο Θέατρο Παλλάς
- H εκδίκηση του πιγκουίνου – Το αυστηρό μαύρο κυριάρχησε στις Χρυσές Σφαίρες 2026. Γιατί;
- Σέρρες: «Αποκλείεται να είναι ένας ο δράστης – «Έφυγε» μαρτυρικά» – Συγκλονίζουν οι γονείς του 17χρονου
- Ο Μάικλ Κάρικ νέος προπονητής της Γιουνάιτεντ – Γιατί η αγγλική ομάδα άφησε στα… κρύα του λουτρού τον Σόλσκιερ
- Απολιθώματα στην Καζαμπλάνκα ίσως ανήκουν στον κοινό πρόγονο των Homo sapiens και των Νεάντερταλ


