Πελεγρίνης: Ο Τσίπρας ήταν αντιμνημονιακός, το πάλεψε έξι μήνες αλλά έκανε στροφή…
Μιλώντας για την διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Θεοδόσης Πελεγρίνης, δικαιολογώντας τη στάση του Αλέξη Τσίρπα είπε ότι «το λογικό είναι, όταν βλέπεις τείχος, να αλλάξεις και να πας παρακάτω»
Στην ιδιαίτερη σχέση που έχει με τον πρωθυπουργό και στο κόστος της διαπραγμάτευσης που είχε κάνει η παρούσα κυβέρνηση αναφέρθηκε ο νέος υποψηφίος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης.
Μιλώντας για την διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Θεοδόσης Πελεγρίνης, δικαιολογώντας τη στάση του Αλέξη Τσίρπα είπε ότι «το λογικό είναι, όταν βλέπεις τείχος, να αλλάξεις και να πας παρακάτω».
Μιλώντας στο Θέμα Fm σημείωσε πως «ο Τσίπρας ήταν αντιμνημονιακός, το πάλεψε έξι μήνες, δεν μπόρεσε να φτάσει εκεί που ήθελε και έκανε τη στροφή. Αυτή η στροφή οδήγησε την Ελλάδα εκτός μνημονίου. Το σημαντικό είναι αν αυτή η στροφή είχε αποτέλεσμα, και είχε. Βγήκαμε από τα μνημόνια», είπε ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Αναφερόμενος στο κόστος της διαπραγμάτευσης Τσίπρα, ο Θεοδόσης Πελεγρίνης ανέφερε, «να δεχτώ ότι χάθηκαν αρκετά δισ. ευρώ. Το θέμα είναι ότι αν έμενε σε αυτή την αδιάλλακτη πολιτική, τα πράγματα θα ήταν χειρότερα για τη χώρα μας».
Σε άλλο σημείο υποστήριξε πως εκτιμά των Αλέξη Τσίπρα από τα αποτελέσματα των ενεργειών του. «Μπορεί να τα αμφισβητήσει κανείς τα αποτελέσματα;» αναρωτήθηκε.
- Ιράν: Η ρωσική Rosatom καταδικάζει το πλήγμα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Μπουσέχρ
- Ρωσία: Ενας νεκρός και ζημιές σε κτίρια από επίθεση ουκρανικών drones στην Κρασνοντάρ
- Ιράν: Για πλήγμα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Μπουσέχρ ενημερώθηκε ο ΔΟΑΕ
- Στενά του Ορμούζ: Οι ΗΠΑ έπληξαν με διατρητικές βόμβες εγκαταστάσεις πυραύλων κατά πλοίων επιφανείας
- Φλόριντα: Νέα εκτέλεση θανατοποινίτη – Είχε απαγάγει, βιάσει και σκοτώσει νεαρή μητέρα
- Ιράν: 2 νεκροί από «θραύσματα πυραύλων» στο Τελ Αβίβ – Νέα ομοβροντία ιρανικών πυραύλων κατά του Ισραήλ