Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιος θα μας σώσει τελικά;

Ποιος θα μας σώσει τελικά;

Οι λαοί έχουν κουραστεί να βλέπουν βολεμένους ευρωβουλευτές να τριγυρίζουν πέριξ της Πλατείας Συντάγματος και όχι στο Ευρωκοινοβούλιο για να μας «προστατεύσουν»

Αυτόν τον καιρό είναι η μόδα των Captain. Θα θυμάστε τον Captain America και θα έχετε ακούσει για την Captain Marvel. Λοιπόν σε λίγο θα ακούσετε και για τον Captain Ευρώπη. Δεν είναι αστείο. Πρόκειται για τη νέα διαφημιστική εκστρατεία του Ευρωκοινοβουλίου που παρουσιάζει έναν Σούπερμαν ντυμένο στα χρώματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ηρθε, λίγο πριν από τις εκλογές, για να «σώσει την Ευρώπη». Θα μπορούσε κανείς να πει πως είναι μια καλή προσέγγιση για τη νεολαία, για κάποιους που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά στις ευρωεκλογές, αλλά και για μεγαλύτερους, που πιστεύουν ότι η ΕΕ είναι ξεπερασμένη. Επομένως το Ευρωκοινοβούλιο έψαξε και βρήκε νέο προφίλ, λόγο μπαρόκ, για να μην το κατηγορήσουμε ότι δεν κάνει κάτι για να γίνει πιο ελκυστικό.

Με μια διαφορά: ο Captain Ευρώπη υπήρχε και στις προηγούμενες εκλογές. Και δεν φαίνεται να κατάφερε και πολλά.

Γιατί πού ήταν όταν οι εταίροι, σε συνεργασία με τις εδώ κυβερνήσεις, επέβαλλαν απαράδεκτα μέτρα λιτότητας στους Ελληνες για να παραδεχτούν μετά ότι ήταν λάθος;

Πού ήταν ο «σωτήρας» για να προστατεύσει τους αγρότες, την ώρα που εισάγαμε όλο και περισσότερη μεταλλαγμένη σόγια από τις ΗΠΑ; Ή άμμο από τον Καναδά στο πλαίσιο της συνθήκης της ελεύθερης αγοράς CETΑ;

Πού ήταν ο Σούπερμαν για να βρει λύση στο μεταναστευτικό πρόβλημα, όταν από λάθος διαχείριση χάθηκαν χιλιάδες αθώες ζωές; Πού ήταν όταν η Κομισιόν απαγόρευε τη συγχώνευση Alsthom – Siemens για να μη συγκροτηθεί μια μεγάλη ευρωπαϊκή εταιρεία στον χώρο των τρένων απέναντι στην κινεζική απειλή; Πώς άφησε τα λόμπι να πάρουν τόσο πολύ το πάνω χέρι και να τοποθετηθεί ο Χοσέ Μανουέλ Κάμπα, ο λομπίστας της ισπανικής τράπεζας Σανταντέρ, στη θέση του επικεφαλής της ευρωπαϊκής Αρχής τραπεζών;

Βλέποντας λοιπόν τέτοιες πρωτοβουλίες, καταλαβαίνουμε για ποιο λόγο ανεβαίνουν δραματικά οι λαϊκιστές. Οι οποίοι σίγουρα θα τα κάνουν χειρότερα.

Ομως οι λαοί έχουν κουραστεί να βλέπουν βολεμένους ευρωβουλευτές να τριγυρίζουν πέριξ της Πλατείας Συντάγματος και όχι στο Ευρωκοινοβούλιο για να μας «προστατεύσουν». Ισως ο Captain Ευρώπη να πρέπει να τους το εξηγήσει με κάποιον τρόπο. Αλλιώς δεν θα έχει νόημα ύπαρξης.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024