Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αυτό που του ενώνει

Αυτό που του ενώνει

Ηταν οργανικό τμήμα του σώματος του ΣΥΡΙΖΑ για το οποίο ο μοναδικός τρόπος να μην κακοφορμίσει ήταν να του δοθεί μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας, όπως υποστηρίζει ο ίδιος. Ηταν η θέση που θα επέτρεπε στον Τσίπρα να διατηρήσει τον Καμμένο σε καταστολή - τουλάχιστον απέναντί του

Πολιτικά, μοιάζει με κόλπο γκρόσο. Με τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Αλέξης Τσίπρας απαλλάχθηκε από τον Πάνο Καμμένο και συγχρόνως πήρε από την Κεντροαριστερά όποιον μπήκε στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή είδε το φως ενός νέου πόλου. Είναι όμως ένα ερώτημα το εάν ο Σπύρος Δανέλλης, ο Νίκος Μπίστης, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, οι τέσσερις που βρέθηκαν στην εκδήλωση Παπαδημούλη, συνθέτουν ως πολιτικά μεγέθη αυτό που διαφημίζεται ως «αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού». Και είναι ένα άλλο, ενδεχομένως πιο σημαντικό, το εάν ο Τσίπρας έχει απαλλαχθεί πραγματικά από τον Καμμένο. Ή εάν, αντίθετα απ’ ό,τι  θα ήθελε, ο Καμμένος δεν είναι απλώς ένα παρελθόν που ο Τσίπρας θέλει να ξεχάσει, αλλά και ένα ενοχλητικό παρόν.

Μια απάντηση δίνει το ίδιο το μέσο της υποτιθέμενης αναδιάταξης του σκηνικού. Αν ο Τσίπρας χρειάστηκε μια ολόκληρη συμφωνία με την ΠΓΔΜ και μια μίνι εθνική έκρηξη για να αναδιατάξει το σκηνικό, τότε ο Καμμένος ήταν κάτι πολύ περισσότερο από βαρίδι.

Ηταν οργανικό τμήμα του σώματος του ΣΥΡΙΖΑ για το οποίο ο μοναδικός τρόπος να μην κακοφορμίσει ήταν να του δοθεί μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας, όπως υποστηρίζει ο ίδιος. Ηταν η θέση που θα επέτρεπε στον Τσίπρα να διατηρήσει τον Καμμένο σε καταστολή – τουλάχιστον απέναντί του.

Θα μπορούσε να γίνει; Θα μπορούσε. Είναι κάτι που είχε φανεί από την εποχή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: δεν ήταν τεράστιο το ιδεολογικό χάσμα που χώριζε Τσίπρα και Καμμένο – το αντίθετο. Και συνεχίζει να τους ενώνει η αναζήτηση ενός πολιτικού μέλλοντος, η ίδια αναζήτηση που ενώνει τον Παπαχριστόπουλο και την Κουντουρά από τη μία, με τον Ραγκούση και τον Δανέλλη από την άλλη. Ο δεσμός, με άλλα λόγια, είναι πιο ισχυρός απ’ ό,τι δείχνει. Πράγμα που κάνει το κόλπο γκρόσο και λιγότερο κόλπο και λιγότερο γκρόσο. Γιατί με τη συμφωνία δεν σώθηκαν όλοι μαζί. Και τώρα υπάρχει κάποιος που απειλεί ότι θα καταστραφούν όλοι μαζί.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024