Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Eκλεισε μια πληγή

Eκλεισε μια πληγή

Δεν πάθανε και τίποτα στον ΠΑΟΚ από το 1-2 στην Πάτρα. Από μία ομάδα που είναι στην 6η θέση στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, 10 βαθμούς πίσω από τον Βόλο, μ' ένα παιχνίδι παραπάνω

Δεν είναι ο μήνας που φέρνει ειδήσεις στο ποδόσφαιρο ο Ιανουάριος. Και πολύ περισσότερο σ’ ένα πρωτάθλημα που ο πρωτοπόρος βρίσκεται στο +8. Κι όμως. Υπάρχουν νέα. Το θέμα Πρίγιοβιτς στον ΠΑΟΚ. Η έλευση του Σολδάνο στον Ολυμπιακό. Η ένταξη του Κρίστιτσιτς στην ΑΕΚ, το πίσω – μπρος του Μπακασέτα και το ενδεχόμενο να συμβεί το ίδιο και με τον Σιμόες. Ν’ αρχίσουμε από το τέλος. Η μεταγραφή τύπου Κρίστιτσιτς ήταν κάτι που όφειλε να είχε κάνει η ΑΕΚ το καλοκαίρι. Και είχε ως συνέπεια να περπατάει ξυπόλητη στ’ αγκάθια του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και του πρωταθλήματος. Εξίσου σημαντική όμως είναι η «επιστροφή» του Μπακασέτα. Οχι τόσο αγωνιστικά όσο για την εσωτερική λειτουργία της ομάδας. Την καθημερινότητα στα αποδυτήρια. Δεν το είχα γράψει τόσο καιρό, αλλά η περιθωριοποίηση των τριών που αρνούνταν την ανανέωση των συμβολαίων τους με τους όρους της διοίκησης ήταν μια ανοιχτή πληγή.

Μουντζούρα
Σκεφτείτε μια οικογένεια. Με πολλά παιδιά που κάθε Κυριακή βγαίνουν βόλτα, με τα δύο από αυτά να παραμένουν στο σπίτι. Για λόγους σωφρονισμού. Πολύ περισσότερο όταν στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για «μεγάλα παιδιά». Δεν είναι τόσο οι τρεις που μένουν εκτός ομάδας. Είναι το κλίμα που δημιουργείται στα αποδυτήρια. Οι συζητήσεις, οι δεύτερες σκέψεις, «τα ίδια θα πάθουμε κι εμείς». Για έναν ποδοσφαιριστή συμβαίνει και θα συμβαίνει. Τρεις είναι πολλοί. Κι όταν μάλιστα δεν υπάρχει θέμα πειθαρχικού παραπτώματος. Με τον Μπακασέτα να είναι ιδιαίτερα «ενεργός» και «δραστήριος» στα αποδυτήρια κι ο Σιμόες εκ των αρχηγών. Η προοπτική να έμεναν και οι τρεις περιθωριοποιημένοι, μέχρι το τέλος της σεζόν, ήταν μουτζούρα στην καθημερινότητα της ομάδας. Και η επιστροφή του Μπακασέτα κλείνει μία απ’ αυτές τις τρεις πληγές. Ενα χαμόγελο παραπάνω είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα αποδυτήρια.

Παγόβουνο
Δεν πάθανε και τίποτα στον ΠΑΟΚ από το 1-2 στην Πάτρα. Από μία ομάδα που είναι στην 6η θέση στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, 10 βαθμούς πίσω από τον Βόλο, μ’ ένα παιχνίδι παραπάνω. Η πρόκριση στους 8 του Κυπέλλου είναι δεδομένη. Αυτό που ενόχλησε ήταν η εικόνα. Το θέμα Πρίγιοβιτς είναι σαφώς η κορυφή του παγόβουνου, αλλά υπάρχουν κι άλλα ζητήματα σχετικά με το ρόστερ. Που δεν δείχνει και τόσο γεμάτο. Η επιτακτική ανάγκη απόκτησης ενός χαφ μετά τον τραυματισμό του Βέρνουμπλ. Η απουσία εναλλακτικής λύσης στα στόπερ πίσω από Βαρέλα – Κρέσπο. Και το κυριότερο, ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Πρίγιοβιτς, αν οριστικοποιηθεί η μετακόμισή του στην Τζέντα. Ολα αυτά θα απαντηθούν εκ των πραγμάτων μέσα στον μήνα. Με τον χρόνο να είναι ιδιαίτερα πιεστικός. Η προσαρμογή κατά τη διάρκεια της σεζόν δεν είναι εύκολη και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις τρέχουν.

Φουριόζος
Το οξύμωρο για τους επίδοξους πρωταθλητές, οι τρεις δανεικοί, που βρίσκονται 500 χιλιόμετρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Ευθύμης Κουλούρης. Ο αξιόπιστος για μπακ-απ του Βιεϊρίνια, Γιαννούλης. Ακόμα κι ο Χατζηισαΐας για τρίτος στόπερ σε σχέση με τον 34χρονο παροπλισμένο Μαλεζά. Συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Ολα αυτά δίνουν μια νέα διάσταση σ’ ένα πρωτάθλημα που έδειχνε τελειωμένο. Αρχής γενομένης από το Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ το βράδυ της Κυριακής. Και τον Ολυμπιακό να έχει την υποχρέωση να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητές του. Και να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την εικόνα του. Το πρόσωπο που έρχεται να προστεθεί σ’ αυτή την προσπάθεια είναι ο 25χρονος στράικερ Φράνκο Σολδάνο. Φουριόζος από την άλλη άκρη του Ατλαντικού. Μέσα στον Ιανουάριο που λέγαμε θα έχουμε τα πρώτα δείγματα.

Sports in

Επίθεση κατά του σκύλου μας από άλλον σκύλο – Με ποιον τρόπο μπορούμε να αποφύγουμε τον τσακωμό

Σήμερα μαθαίνουμε πώς μπορούμε να προφυλάξουμε τον σκύλο μας από την επίθεση άλλου σκύλου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024