Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σουδάν: Τρεις νεκροί σε επεισόδια σε νέα αντικυβερνητική διαδήλωση

Σουδάν: Τρεις νεκροί σε επεισόδια σε νέα αντικυβερνητική διαδήλωση

Στην Ομντουρμάν

Τρεις διαδηλωτές σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση των τιμών βασικών αγαθών και την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης στην πόλη Ομντουρμάν του Σουδάν χθες Τετάρτη, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SUNA.

Στην πόλη «ξέσπασαν ταραχές» μετά τις «παράνομες συγκεντρώσεις» οι οποίες διαλύθηκαν από την αστυνομία με τη χρήση δακρυγόνων, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Νωρίτερα, ιατρική πηγή είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τουλάχιστον ένας από τους συμμετέχοντες στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σκοτώθηκε από σφαίρα στην Ομντουρμάν, τη μεγαλούπολη που βρίσκεται στη δυτική όχθη του Νείλου ποταμού, αντίκρυ στο Χαρτούμ, ενώ έκανε επίσης λόγο για έξι τραυματίες από πυρά αστυνομικών.

Άλλος γιατρός είπε ότι «έδωσε προσωπικά φάρμακα» και προσέφερε φροντίδες σε «έξι ανθρώπους που τραυματίστηκαν από σφαίρες».

Εκατοντάδες διαδηλωτές πήραν μέρος σε νέα αντικυβερνητική κινητοποίηση στην πόλη, λίγες ώρες μετά από μια συγκέντρωση υποστηρικτών του προέδρου του Σουδάν Όμαρ ελ Μπασίρ, ενώπιον των οποίων εμφανίστηκε ο αρχηγός του κράτους για να διατρανώσει πως δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την προεδρία, που ασκεί 30 χρόνια.

Σε «αυτούς που θέλουν την εξουσία, υπάρχει μόνο ένας δρόμος προς αυτήν, η κάλπη, οι ελεύθερες και δίκαιες εκλογές», είπε ο Μπασίρ, ο οποίος άρχισε και έκλεισε την εμφάνισή του χορεύοντας υπό τους ήχους πατριωτικών τραγουδιών και ανεμίζοντας το μπαστούνι του.

Η οργή στο Σουδάν ξεχείλισε και χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους τον Δεκέμβριο, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να τριπλασιαστεί η τιμή του ψωμιού, την ώρα που ο πληθωρισμός καλπάζει (70%) σε μια χώρα που βιώνει οικονομικό μαρασμό κι όπου η αξία του νομίσματος κατρακυλάει καθώς το Χαρτούμ δεν έχει παρά ελάχιστα συναλλαγματικά αποθέματα για να παρέμβει.

Οι αρχές έδιναν μέχρι χθες έναν απολογισμό 19 νεκρών, συμπεριλαμβανομένων δύο στελεχών των σωμάτων ασφαλείας, στις διαδηλώσεις που εκτυλίσσονται σε μεγάλο μέρος της χώρας από την 19η Δεκεμβρίου. Η μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) μιλά για τουλάχιστον 40 νεκρούς, ανάμεσά τους παιδιά.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024