Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θα αποτραπεί το «σαμποτάζ» της κυβέρνησης;

Θα αποτραπεί το «σαμποτάζ» της κυβέρνησης;

Η κυβέρνηση συνεχίζει να συμπεριφέρεται ως ιεραπόστολος της Αριστεράς, καθώς κάτι άλλο δεν γνωρίζει

Όσο ο Πάνος Καμμένος και η στρατιωτική ηγεσία της χώρας παίζουν ένα παλιομοδίτικο στρατέγκο στο Αιγαίο, η χώρα μπαίνει σε μία ακόμη χρονιά χωρίς πυξίδα και ορατότητα.

Η πλασματική έξοδος από το μνημόνιο, βρίσκει την Ελλάδα στην γνωστή κατάσταση: ασθενική ανάπτυξη, βαριά ασθενείς τράπεζες, επενδυτική δραστηριότητα αναιμική, αγορά εργασίας παράλυτη, χρηματιστήριο σε κατάσταση κωματώδη.

Μοναδική διαφορά με την πρώτη περίοδο της κρίσης, είναι η ένταση σε όλα τα πεδία των εθνικών θεμάτων. Δεν την λες και ασήμαντη…

Η κυβέρνηση συνεχίζει να συμπεριφέρεται ως ιεραπόστολος της Αριστεράς, καθώς κάτι άλλο δεν γνωρίζει. Εθνική πολιτική δεν είναι σε θέση να χαράξει και να εφαρμόσει. Μπορεί μόνο να κουβεντιάζει, με όρους ασύνδετους προς τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της εποχής και να παρακολουθεί την επόμενη φάση της κρίσης να πλησιάζει.

Μήπως όμως δεν παρακολουθεί απλώς; Μήπως επιδιώκει κιόλας την επόμενη φάση της κρίσης; Επειδή γνωρίζει ότι οδεύει σε μία εκλογική ήττα, μήπως το σενάριο της καμμένης γης είναι πιο πραγματικό από ποτέ, προκειμένου σε ένα διάστημα ορατό να επιδιώξει ο κ. Τσίπρας την επιστροφή του;

Την επιστροφή τους βεβαίως πολλοί Πρωθυπουργοί ονειρεύτηκαν. Ελάχιστοι κατόρθωσαν να την σκηνοθετήσουν και ακόμη λιγότεροι είχαν την τύχη να την βιώσουν. Μεταπολεμικά ο ένας ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και μεταπολιτευτικά ο άλλος ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ο κ. Τσίπρας θέλει τώρα να δοκιμάσει κι αυτός την τύχη του στην διαδικασία των σεναρίων πολιτικής φαντασίας.

Πιθανώς θα αποδειχθεί ότι οι κίνδυνοι που προκύπτουν από όλα αυτά δεν είναι μακρινοί.

Με τις επιδοματικές πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τις προσλήψεις, τις επιστροφές αναδρομικών και δώρων και τόσα άλλα, ένας νέος δημοσιονομικός εκτροχιασμός είναι ορατός. Και τι θα σημάνει αυτό, το ξέρουν όλοι. Μόνο κάποιοι – ίσως όχι λίγοι – από τους πολίτες κάνουν ότι δεν το καταλαβαίνουν. Αν και όταν όμως επανέλθει η χώρα σε συνθήκες χρεοκοπίας με νέους όρους, θα καταλάβουν κι αυτοί.

Υπό τις συνθήκες αυτές, σε λίγες ημέρες η Ελλάδα, οι πολίτες της και οι πολιτικές της δυνάμεις υποδέχονται το σωτήριον έτος 2019.

Σε ό,τι αφορά τα πολιτικά πράγματα, το ερώτημα εδώ και πολύ καιρό είναι ένα: πότε θα γίνουν εκλογές. Η διεξαγωγή τους το 2019 είναι αναπόφευκτη για την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου. Με ποιους όρους, σε ποιο χρόνο και με τι φιλοδοξία θα αποφασίσουν να τις κάνουν, θα το γνωρίζουμε σε λίγο καιρό.

Θα μένει όμως για μερικούς μήνες ακόμη μία κρίσιμη εκκρεμότητα: αν το σχέδιο πολιτικής δολιοφθοράς της σημερινής κυβέρνησης θα αποτραπεί ή αν θα αναρωτιόμαστε σύντομα και πάλι, σε τίνος τα χέρια θα «σκάσει» κάποια στιγμή το κανόνι

Sports in

Oι Ερυθρόλευκοι, η χαρά του παιχνιδιού και η τοπ φόρμα

Ο Μεντιλίμπαρ, το διάστημα που βρίσκεται στον Ρέντη, φρόντισε να κάνει ορισμένα απλά πράγματα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024