Θύμα φάρσας δύο βέλγων σκηνοθετών παραδέχθηκε ότι έπεσε ολλανδή συγγραφέας, η οποία πίστεψε ότι βρήκε στη Ρουμανία πίνακα του Πικάσο ο οποίος είχε κλαπεί το 2012 από μουσείο της Ολλανδίας, μετέδωσε το βράδυ της Κυριακής το ολλανδικό δημόσιο δίκτυο NOS.

Ο πίνακας «Κεφάλι Αρλεκίνου» του Πικάσο βρισκόταν μεταξύ επτά έργων τέχνης που είχαν κλαπεί πριν από περισσότερα από έξι χρόνια από το μουσείο Kunsthal του Ρότερνταμ σε μια από τις μεγαλύτερες ληστείες που έχουν γίνει ποτέ στον κόσμο της τέχνης, τη «ληστεία του αιώνα» όπως είχε χαρακτηριστεί από τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης.

Μεταξύ των έργων αυτών τέχνης συνολικής αξίας περίπου 18 εκατομμυρίων ευρώ, που κλάπηκαν τότε μέσα σε τρία λεπτά, βρίσκονται επίσης δύο Μονέ, ένας Γκογκέν και ένας Ματίς. Τέσσερις Ρουμάνοι φυλακίστηκαν για την ληστεία αυτή, αλλά τα έργα που εκλάπησαν δεν βρέθηκαν ποτέ.

Η Μίρα Φετίκου, ολλανδή συγγραφέας ρουμανικής καταγωγής, η οποία έχει γράψει ένα βιβλίο για την ληστεία αυτή, ήλπιζε ότι βρήκε τον Πικάσο που είχε κλαπεί όταν έλαβε ένα ανώνυμο μήνυμα πριν από περίπου δέκα μέρες.

Το μήνυμα αυτό έλεγε ότι ο πίνακας βρισκόταν θαμμένος σε δάσος στην ανατολική Ρουμανία, όπου και αυτή μετέβη το Σάββατο.

Ωστόσο χθες, Κυριακή, το βράδυ η συγγραφέας εξήγησε μιλώντας στην ολλανδική τηλεόραση ότι έπεσε θύμα καλλιτεχνικού σχεδίου δύο βέλγων σκηνοθετών από την Αμβέρσα.

Όπως αναφέρει το BBC, σύμφωνα με το NOS, η συγγραφέας δήλωσε ότι έλαβε e-mail από αυτό το καλλιτεχνικό δίδυμο, στο οποίο της εξηγούσε ότι το μυστηριώδες μήνυμα, που είχε λάβει προηγουμένως, εντασσόταν στο πλαίσιο ενός καλλιτεχνικού τους σχεδίου, το οποίο ήταν αφιερωμένο στον ολλανδό ζωγράφο Γκέερτ Γιαν Γιάνσεν, οι πλαστοί πίνακες του οποίου με την υπογραφή μεγάλων καλλιτεχνών είχαν γεμίσει τις συλλογές της Ευρώπης και είχαν φτάσει και πέραν αυτής τη δεκαετία του 1990.

Οι δύο καλλιτέχνες δήλωσαν ότι έκαναν την φάρσα αυτή στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού τους σχεδίου με θέμα την αξία της αλήθειας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο