«Τα πουλιά της ελευθερίας»: Ένα έργο για τα όνειρα των προσφύγων
«Τα πουλιά της ελευθερίας - The birds of freedom», παρουσιάστηκαν στον εκθεσιακό χώρο του Επιμελητηρίου Λέσβου, από τη μεταπτυχιακή φοιτήτρια, Φερενίκη Τσαμπαρλή
Ένα συνεργατικό έργο τέχνης, με τίτλο «Τα πουλιά της ελευθερίας – The birds of freedom», παρουσιάσθηκε χθες στον εκθεσιακό χώρο του Επιμελητηρίου Λέσβου, από τη μεταπτυχιακή φοιτήτρια, Φερενίκη Τσαμπαρλή.
Πρόκειται για μία έρευνα δράσης της Φερενίκης Τσαμπαρλή, η οποία βασίστηκε σε υλικά της καθημερινότητάς (ένα πλαστικό μπουκάλι νερού και χαρτί). Για την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης χρειάστηκαν 183 ημέρες, προκειμένου να κατασκευαστούν 652 γλυπτά, με τη συμμετοχή 700 ατόμων από 14 εθνικότητες. «Τα οποία καταθέτοντας ένα κομμάτι της ψυχής τους τίμησαν αυτή την προσπάθεια» όπως σημειώνει, μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ, η Φερενίκη Τσαμπαρλή.

Στόχος είναι, το τεραστίων διαστάσεων γλυπτό με τίτλο «the birds of freedom», αμέσως μετά να ταξιδέψει έως τις Βρυξέλες και να μεταφέρει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το όνειρο των χιλιάδων προσφυγών και μεταναστών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη Λέσβο. «Όνειρο το οποίο ταυτίζεται με την επιθυμία της τοπικής κοινότητας αλλά και κάθε ανθρώπου και δεν είναι άλλο από το άνοιγμα των φτερών του και “το πέταγμα προς την ελευθερία”» λέει η κ. Τσαμπαρλή.
Το συνεργατικό έργο τέχνης με τίτλο «Τα πουλιά της ελευθερίας – The birds of freedom» παρουσιάσθηκε στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος Σπουδών με τίτλο «Εφαρμοσμένη Κλινική Κοινωνιολογία και Τέχνη», που πραγματοποιείται από το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, και το Τμήμα Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
- Συντάξεις χηρείας: Οι τέσσερις ανεπάρκειες στην προωθούμενη ρύθμιση
- Παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας σε Γοργοπόταμο και Ξηριά του Δήμου Λαμιέων
- Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» στη Βάγια Νέστορα – Δείτε εικόνες και βίντεο
- Βραβεία Emmy: Ποιες θα είναι οι υποψηφιότητες για το 2026
- ΚΕΔΕ για αποκέντρωση, θεσμική αυτοτέλεια και ενίσχυση των Δήμων
- Χιλιάδες συλλήψεις σε επιχείρηση της Interpol για τη διαδικτυακή απάτη –
- Πέθανε η ακτιβίστρια Πάολα Ρεβενιώτη: «Αναπνέουμε πιο ελεύθερα χάρη σε εκείνη»
- Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση ο νεαρός που έκανε βουτιά στο νερό και έσπασε τον αυχένα του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442