Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πετσετάκια τα δεκαχίλιαρα

Πετσετάκια τα δεκαχίλιαρα

Η νέα κατάσταση στην Ομοσπονδία έχει κάνει πλέον των 60 προσλήψεων. Με απλές γραμματείς με μισθούς 2.500 ευρώ. Οποιος έχει λόγο στην ΕΠΟ τακτοποιεί τους δικούς του. Οι Κοντονής – Βασιλειάδης τακτοποίησαν από έναν δικό τους δικηγόρο

Οταν η Γλυκερία τραγούδαγε «γιατί τα πεντοχίλιαρα δεν είναι πετσετάκια» αναφερόταν σε δραχμές. Σήμερα και εν καιρώ κρίσης υποτίθεται, έχουν γίνει πετσετάκια τα δεκαχίλιαρα ευρώ. Λεφτά στην ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία υπάρχουν. Μπορεί να μην υπάρχουν για τους διαιτητές, που παραμένουν απλήρωτοι, αλλά υπάρχουν και με το παραπάνω γι» αυτούς που τους ορίζουν.

Πόσο μπορεί να κοστολογείται ο ορισμός των διαιτητών στους αγώνες του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος της Γ» Εθνικής; Πόσα χρόνια πρέπει να έχει κάτσει στα θρανία ο έχων την ευθύνη; Πόσα πτυχία πρέπει να διαθέτει; Πόσα χρόνια προϋπηρεσίας και εμπειρίας απαιτούνται προκειμένου να φέρει εις πέρας το τιτάνιο αυτό έργο; Να ορίζει σωστά και ακριβοδίκαια διαιτητές και βοηθούς σε υψίστης σημασίας παιχνίδια. Με τα συμφέροντα που διακυβεύονται να είναι τεράστια.

Τεχνογνωσία

Αναμετρήσεις, όπως του Απόλλωνα Παραλιμνίου με τον Αρη Αβάτου, της Νίκης Αγαθιάς με τον Μελιτέα Μελίτης και της Δόξας Κρανούλας με το Σούλι Παραμυθιάς. Επειδή λοιπόν η τεχνογνωσία και η ειδίκευση πληρώνονται, η μηνιαία αμοιβή του Δ. Καλύβα, που άπαξ της εβδομάδος κάνει αυτή την ιδιαίτερα σκληρή και επίπονη εργασία, ανέρχεται πλέον στις 8.000 ευρώ. Υπολείπεται των 11.561 του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι κοντά στις 8.314 του προέδρου του Αρείου Πάγου και υπερισχύει των 7.664 του Πρωθυπουργού.

Μία εργασία ωστόσο που θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στα βαρέα και ανθυγιεινά. Στην προηγούμενη θητεία του στην ΚΕΔ ο εν λόγω Καλύβας σε επίθεση αγνώστων έξω από το ΣΕΦ το 2013 είχε τραυματισθεί ελαφρά. Ας γυρίσουμε πίσω. Οταν ο Χαράλαμπος Σταύρος Κοντονής έσκιζε τα ρούχα του στη Βουλή, «δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν διοικητικά στελέχη στην ΕΠΟ με μισθούς των 10.000 υψηλότερους του Προέδρου της Δημοκρατίας».
Με τη συμβολή της «υπουργάρας», όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του παράγοντες τον Κοντονή, όταν χαριεντίζονταν δημόσια μαζί του, έφυγαν οι κακοί από την ΕΠΟ κι εγκαταστάθηκαν οι καλοί. Για να τινάξουν την μπάνκα στον αέρα. Στις 22.000 ο φυτευτός από την UEFA, Περέιρα. Που προκειμένου να πέφτει ο μισθός κάθε πρώτη του μηνός, παίρνει και το χαρτάκι.

Η μετάκληση ξένων και η καθολική απαξίωση των ελλήνων διαιτητών δείχνει το μέγεθος της αποτυχίας. Κι ένας απλός υπάλληλος της ΕΠΟ θα μπορούσε να στέλνει mail στις ευρωπαϊκές ομοσπονδίες και να ζητάει διαιτητές. Τριτσώνης και Κουκουλάκης στα 12 χιλιάρικα. Το σύνολο της αποζημίωσης των πέντε μελών της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας φτάνει τις 50.000 ευρώ τον μήνα. Συν τους Κουκουλάκη, Τριτσώνη που λαμβάνουν από 12.000. Στα ίδια επίπεδα και οι μισθοί των διοικητικών στελεχών. Ο πιο χαμηλός μισθός στην ΕΠΟ είναι της τάξεως των 5.000.

Χατίρι

Η νέα κατάσταση στην Ομοσπονδία έχει κάνει πλέον των 60 προσλήψεων. Με απλές γραμματείς με μισθούς 2.500 ευρώ. Οποιος έχει λόγο στην ΕΠΟ τακτοποιεί τους δικούς του. Οι Κοντονής – Βασιλειάδης τακτοποίησαν από έναν δικό τους δικηγόρο. Με το μηνιαίο κόστος της νομικής υπηρεσίας (συνολικά εννιά δικηγόροι) να ξεπερνάει τις 50.000. Ρουσφέτι του Κοντονή και ο επί του Τύπου Ιάκωβος Φιλιππούσης.

Από την ανεργία στο υφυπουργείο Αθλητισμού κι ακολούθως στην ΕΠΟ με ετήσια αποζημίωση γύρω στις 100.000. Λες κι αν του δίνανε τα μισά θα έλεγε όχι. Και μ» ένα δίφραγκο τον μήνα, «ευχαριστώ» θα έλεγε. Κάπως έτσι ο Δ. Καλύβας πήρε αύξηση κι από τις πέντε χιλιάδες έφτασε τις οκτώ. Είπαμε. Το να σπας το κεφάλι σου για να κάνεις τους ορισμούς στο Νίκη Τραγανού – Διαγόρας Βραχνέικων θέλει υψηλή τεχνογνωσία. Και για να είναι βέβαια τόσο καλοπληρωμένα τα στελέχη της διαιτησίας, κάποιος καθαρίζει. Κι όταν αυτός ο κάποιος ζητήσει κάτι, είτε από τον Περέιρα των 22.000, είτε από τον Καλύβα των 8.000 ευρώ, θα είναι τόσο αγνώμονες να μην του κάνουν το χατίρι;

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024