Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Παράλληλα μυαλό» σε δημοτικό σχολείο στην Ισπανία δια χειρός Kenor

«Παράλληλα μυαλό» σε δημοτικό σχολείο στην Ισπανία δια χειρός Kenor

Το έργο του Koner καλύπτει τις εξωτερικές επιφάνειες του δημοτικού στην πόλη Τουντέλα και επιδιώκει να αντικατοπτρίσει την έντονη ενέργεια των παιδιών που ο καλλιτέχνης συνάντησε εκεί. Ζώνες μπλε, μοβ, ροζ και πράσινου αναμιγνύονται σε γεωμετρικές συνθέσεις, καλύπτοντας πλήρως το κτίσμα και αλλάζοντας τον αστικό χαρακτήρα του

Ένα δημοτικό σχολείο στη Ναβάρα (Ισπανία) διάλεξε ο καλλιτέχνης δρόμου Kenor για τη συμμετοχή του στη φετινή διεθνή έκθεση τοιχογραφιών Avant-Garde Tudela «Αστική Τέχνη, Ανθρώπινος Χώρος».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ το έργο του Koner καλύπτει τις εξωτερικές επιφάνειες του δημοτικού στην πόλη Τουντέλα και επιδιώκει να αντικατοπτρίσει την έντονη ενέργεια των παιδιών που ο καλλιτέχνης συνάντησε εκεί. Ζώνες μπλε, μοβ, ροζ και πράσινου αναμιγνύονται σε γεωμετρικές συνθέσεις, καλύπτοντας πλήρως το κτίσμα και αλλάζοντας τον αστικό χαρακτήρα του.

Επιπλέον, το «Παράλληλα μυαλά» αντιπροσωπεύει και τη συνεχή σχέση του Koner με την ηλεκτρονική μουσική. Την ημέρα ολοκλήρωσής του, ο καλλιτέχνης έδωσε μια συναυλία electro μαζί με τους μαθητές.

Επιμελητές του φετινού Avant-Garde Tudela ήταν οι Χόρχε Ροντρίγκεθ Χεράντα (εμπνευστής της πρωτοβουλίας), Αρκάτι Ποτς και Χαβιέρ Γκόμεθ Βιντάλ οι οποίοι πιστεύουν ότι η αστική τέχνη είναι ασύγκριτο εργαλείο για τη μεταμόρωση του δημόσιου χώρου. Ένα εργαλείο που έχει την εξαιρετική ικανότητα να διαμορφώσει την ταυτότητα ενός μέρους.

«Στον δρόμο, κάθε έργο συγχωνεύεται με τη μορφολογία και γεωμετρία της πόλης: σε καλλιτεχνικό επίπεδο, είναι ένα εξαιρετικά γόνιμο έδαφος» υπογράμμισε ο Αρκάντι Ποτς, σχολιάζοντας την Avant-Garde Tudela 2018, που στόχευε στην έκθεση έργων που θα φιλοτεχνούντο από καλλιτεχνική, πολιτιστική και κοινωνική σκοπιά. «Αν ενώσεις τα πάντα, καταλήγεις στον δρόμο, εκεί όπου είναι οι άνθρωποι» τόνισε.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024