Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπράουνις με εσπρέσο

Μπράουνις με εσπρέσο

Ένα συνοδευτικό για τον καφέ

ΥΛΙΚΑ (για ένα ταψί)

3 μέτρια αβγά

120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

120 γρ. μαύρη ζάχαρη

170 γρ. βούτυρο αγελάδος και λίγο ακόμη, για το σκεύος

80 γρ. πικρή σοκολάτα, 70% περιεκτικότητα σε κακάο

40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, και λίγο ακόμη, για το σκεύος

10 γρ. κακάο, σε σκόνη

5 ml καφέ εσπρέσο

3 γρ. μπέικιν πάουντερ

80 γρ. φουντούκι, χονδροσπασμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στον κάδο του μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάμε τα αβγά με την κρυσταλλική και τη μαύρη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψάκι. Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα και τα ενώνουμε με το μείγμα των αβγών ανακατεύοντας με μία μαρίζ.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε πολύ καλά και στρώνουμε το μείγμα στο ταψί. Ψήνουμε μέχρι να στεγνώσει η επιφάνεια, βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024