Για παραπληροφόρηση που δείχνει ασέβεια απέναντι σε ομάδες και παίκτες έκανε λόγο ο Πεπ Γκουαρδιόλα διαψεύδοντας παράλληλα το μεταγραφικό σενάριο που αναφέρει ότι η αγγλική ομάδα ετοιμάζει τον Γενάρη πρόταση 200 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τον Κιλιάν Μπαπέ από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Καταλανός τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι στη συνέντευξη Τύπου εν όψει της αναμέτρησης με τη Χόφενχαϊμ (2/10, 19:55) στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Champions League:

«Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Μερικές φορές δεν καταλαβαίνω από που έρχονται αυτές οι ειδήσεις. Η Μάντσεστερ Σίτι δεν πρόκειται να ξοδέψει τόσα χρήματα όσα αξίζει ο Μπαπέ, ή όσα αξιώνει η Παρί Σεν-Ζερμέν. Υποθέτω πως η Παρί δεν πρόκειται να πουλήσει έναν τόσο καλό παίκτη σε οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο τα επόμενα χρόνια. Δεν πρόκειται να συμβεί αυτό. Ο Μπαπέ δεν πρόκειται να έρθει εδώ.

Δεν πρόκειται να δώσουμε τον Ραχίμ (Στέρλινγκ) ή κάποιον άλλον κορυφαίο παίκτη μας. Δεν καταλαβαίνω από που έρχονται αυτές οι ειδήσεις μερικές φορές, δεν το καταλαβαίνω. Ο κόσμος θα έπρεπε να σέβεται περισσότερο την Παρί, τη Σίτι, τους παίκτες της Παρί, τους παίκτες της Σίτι. Θα έπρεπε να σέβονται περισσότερο. Φυσικά είμαι ο δεύτερος άνθρωπος που γνωρίζει ακριβώς τι συμβαίνει με τους παίκτες που είναι στόχοι, με τους παίκτες που είναι προς πώληση ή κάτι τέτοιο. Αλλά είναι αυτό που είναι».