Η Κίνα έκλεισε 4.000 ιστοσελίδες με «επιβλαβές» περιεχόμενο
Τέτοιου είδους κρατικές παρεμβάσεις δεν είναι ασυνήθιστες στο κινεζικό διαδίκτυο
Η Κίνα έβαλε διαδικτυακό «λουκέτο» σε πάνω από 4.000 ιστοσελίδες και online λογαριασμούς, στο πλαίσιο μιας νέας τρίμηνης εκστρατείας των αρχών ενάντια στο «επιβλαβές» περιεχόμενο στο Ίντερνετ.
Οι ιστοσελίδες που έκλεισαν οι κινεζικές Αρχές, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Σινχουά, διέσπειραν «απρεπείς αξίες, αισχρότητες και χυδαιότητες» ή παραβίαζαν τη νομοθεσία περί προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων. Φαίνεται πως στόχος έγιναν και διαδικτυακοί τόποι από όπου μπορούσαν οι χρήστες να «κατεβάσουν» δωρεάν online βιβλία.
Τέτοιου είδους κρατικές παρεμβάσεις δεν είναι ασυνήθιστες στο κινεζικό διαδίκτυο, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Reuters.
Η Κίνα ασκεί στενή εποπτεία στο Ίντερνετ, ενάντια σε παράνομες δραστηριότητες, πορνογραφία, τυχερά παιγνίδια, θρησκευτικό προσηλυτισμό, εξάπλωση φημών κ.α.
- Τεντ Σαράντος: Απόλυτος ηγεμόνας της ψυχαγωγίας για το Variety – Πρώτος ανάμεσα σε 120
- Τα Χριστούγεννα του NBA: Η μέρα που η κανονική σεζόν γίνεται παγκόσμιο θέαμα
- Χριστούγεννα: Μια δημοφιλής ανάρτηση των ημερών – Η γάτα και το χριστουγεννιάτικο δέντρο
- Συγκινεί ο Πολονάρα που δίνει μάχη με τη λευχαιμία: «Τα φετινά Χριστούγεννα είναι λίγο διαφορετικά»
- Χρυσός: Οδεύει προς τα 5.000 δολάρια – Γιατί το ράλι δεν τελειώνει το 2025
- Δεκάδες κρούσματα χολέρας στο Μπουρουντί σε πρόσφυγες από το Κονγκό – «Η κατάσταση είναι καταστροφική»





