Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Δεν ήταν το κίνητρό μου τα χρήματα για να φύγω από τη Σεβίλλη»

«Δεν ήταν το κίνητρό μου τα χρήματα για να φύγω από τη Σεβίλλη»

Στην έλλειψη κινήτρου οφείλεται η αποχώρηση του Μόντσι από την Ανδαλουσία

Από πολλούς θεωρείται ο καλύτερος τεχνικός διευθυντής του κόσμου, καθώς κατάφερε μέσα σε 18 χρόνια ο Μόντσι «γιγάντωσε» τη Σεβίλλη μετατρέποντας τη σε μια υπολογίσιμη δύναμη στο Ισπανικό ποδόσφαιρο.

Οι Σεβιγιάνοι  μέχρι τις αρχές της περασμένης δεκαετίας ήταν μια ομάδα χωρίς «ταυτότητα», που τη μια χρονιά θα μάχονταν για το ευρωπαϊκό εισιτήριο και την επόμενη θα κινδύνευαν με υποβιβασμό.

Όταν ο Μόντσι ανέλαβε καθήκοντα τεχνικού διευθυντή οι Ανδαλουσιάνοι είχαν υποβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία, έχοντας τερματίσει στην ντροπιαστική 20η θέση το 2000.

Δημιουργώντας ένα από τα καλύτερα δίκτυα σκάουτινγκ στον κόσμο ο Ισπανός ανακάλυψε τεράστια ταλέντα τα οποία χάρισαν στη Σεβίλλη 11 τρόπαια από όταν ανέλαβε.

Ράκιτιτς, Ντάνι Άλβες, Χεσούς Νάβας και Σέρχιο Ράμος είναι μερικά από τα πολλά «διαμάντια» που ανακάλυψε ο 49χρονος τα οποία αρχικά βοήθησαν εντός γηπέδου και στη συνέχεια «μοσχοπουλήθηκαν» φέρνοντας τεράστια ποσά στα ταμεία της ομάδας.

Μετά από 17 χρόνια στο πόστο του ο Ισπανός αποχώρησε με προορισμό τη Ρόμα, με πολλούς να τον κατηγορούν ότι αποχώρησε με μοναδικό στόχο το χρώμα του χρήματος.

«Νόμιζα ότι μετά από 29 χρόνια στο σύλλογο ήταν η κατάλληλη στιγμή να φύγω. Ήθελα να δοκιμάσω τον εαυτό μου σε κάτι νέο, για να καταλάβω αν μπορούσα να δουλέψω μακριά από το σπίτι μου. Πολλοί πιστεύουν ότι αιτία ήταν τα χρήματα, αλλά δεν είναι έτσι. Χρειαζόμουν νέα κίνητρα», δήλωσε χαρακτηριστικά στο περιοδικό «Rome In Sport Illustrated» ο Ισπανός.

Κοιτάζοντας στα επιτεύγματα της Σεβίλλης επί των ημερών του αλλά και την αφοσίωση του στο σύλλογο, είναι εύκολο να αντιληφθεί κάποιος πως οι εξωαγωνιστικοί παράγοντες δεν ήταν ο λόγος της απόφασής του.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024