Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εγκατάσταση του Νέτου στη Ζυρίχη με στόχο να «βρούμε χρόνο να ανασάνουμε»

Εγκατάσταση του Νέτου στη Ζυρίχη με στόχο να «βρούμε χρόνο να ανασάνουμε»

Το «Δένδρο της μητέρας γης» κοσμεί τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ζυρίχης

Περίπου 500.000 άνθρωποι περνούν, καθημερινά, από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ζυρίχης στην Ελβετία. Εκεί τοποθέτησε την εγκατάστασή του, «GaiaMotherTree» ο διάσημος Βραζιλιάνος καλλιτέχνης Ερνέστου Νέτου.

Το έργο υψώνεται από το δάπεδο της κεντρικής αίθουσας στο ταβάνι, σε ύψος 20 μέτρων. Η διάφανη κατασκευή αποτελείται από ζωηρόχρωμα, δεμένα κόμπο με το χέρι, στοιχεία και μοιάζει με ένα μεγαλοπρεπές δέντρο.

Τα τελευταία χρόνια, τα καλλιτεχνήματα του Νέτου υλοποιούνται σε συνεργασία με τους Χούνι Κούιν, μια φυλή ινδιάνων του Αμαζονίου, κοντά στα σύνορα Βραζιλίας-Περού. Νέτου και Χούνι Κούιν συνεργάστηκαν και στο «Δέντρο της Μητέρας Γης».

Το άνω μέρος της εγκατάστασης έχει το σχήμα της από φύλλωμα «κορώνας» ενός δέντρου και ανοίγει σε όλο το ταβάνι του κεντρικού σταθμού. Στον χώρο στη βάση του «δέντρου» οι επισκέπτες μπορούν να περιπλανηθούν. Ή να ξεκουραστούν σε καθίσματα που είναι ένα γύρω στη βάση. Από τα «κλαδιά» κρέμονται στοιχεία που καταλήγουν σε «σταγόνες», γεμάτες με ξερά φύλλα και αρωματικά μπαχαρικά.

«Η ιδέα είναι να επιβραδύνουμε τον χρόνο για να βρούμε χρόνο ν’ ανασάνουμε και να νιώσουμε τη ζωή μέσα μας» σχολιάζει την εγκατάστασή του ο Ερνέστου Νέτου.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024