Δεν χωρεί αμφιβολία ότι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης επιβλήθηκε από τις συνθήκες και πραγματοποιήθηκε από τον Πρωθυπουργό υπό το κράτος ασφυκτικής πίεσης, σχεδόν στα όρια της απελπισίας, μετά τη φονική πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής και την ατμόσφαιρα γενικευμένης αμφισβήτησης που επικράτησε για τις εμφανείς διαχειριστικές και πολιτικές ανεπάρκειες του κυβερνητικού σχήματος.

Κλονίστηκε συθέμελα εφέτος το καλοκαίρι η κυβέρνηση και επλήγη προσωπικά ο Πρωθυπουργός, οι αδυναμίες του οποίου αποκαλύφθηκαν σε πανεθνικό δίκτυο εκείνο το θλιβερό βράδυ της 23ης  Ιουλίου, όταν επιχειρήθηκε να ελεγχθεί επικοινωνιακά η μεγάλη καταστροφή.

Επιχείρηση άμβλυνσης των δυσμενών εντυπώσεων

Ωστόσο, οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου, αφού εξήντλησαν δυνάμεις και δυνατότητες και είδαν το ανώφελο των προσπαθειών ελέγχου της δημοσιότητας, άλλαξαν τακτική, επενδύοντας κατά βάση στον πανδαμάτορα χρόνο, που όλα τα κατεβάζει και όλα τα στρογγυλεύει. Ετσι, αφού ανέλαβαν γενικώς και αορίστως την πολιτική ευθύνη, οργάνωσαν την επιχείρηση άμβλυνσης των δυσμενών συνθηκών και των ακόμη δεσμενέστερων εντυπώσεων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ