Θα διεκδικούμε την εκλογή μας, όχι ως Αριστερά, αλλά ως ένα κόμμα που θα μπορούν να ακουμπήσουν περισσότεροι Έλληνες πολίτες», ανέφερε μεταξύ άλλων σχολιάζοντας τον πρόσφατο ανασχηματισμό η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου.

Μιλώντας στο «Θέμα 104.6» η κ. Αυλωνίτου υποστήριξε ότι «η Αριστερά είναι ο πυρήνας αυτής της κυβέρνησης», προσθέτοντας ότι μέσα σε ένα δύσκολο καθεστώς χρειάζεται διεύρυνση.

Η κυρία Αυλωνίτου, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την «μεγάλη ανανέωση για πρώτη φορά, επιτέλους», όπως είπε ενώ αναφέρθηκε στα νέα γυναικεία πρόσωπα της κυβέρνησης.

«Με ικανοποίησε το γεγονός ότι η γυναικεία παρουσία εκφράστηκε. Ήταν άσχημο για μια αριστερή κυβέρνηση να μην έχει γυναικεία παρουσίαση», ανέφερε.

Σχετικά με την υπουργοποίηση της κ. Παπακώστα, σχολίασε:  «Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έσπασε ένα ταμπού… ότι δεν ήταν γυναικεία δουλειά. Θα δούμε τι θα κάνει η Παπακώστα. Έχει δει πολύ θετικά για παράδειγμα την συμφωνία των Πρεσπών».

«Δεν έχω κοιτάξει ακόμα αν μου ήρθε ο ΕΝΦΙΑ»

Η κυρία Αυλωνίτου, μιλώντας για τον ΕΝΦΙΑ, ανέφερε ότι «δεν έχω κοιτάξει ακόμα αν μου ήρθε ο ΕΝΦΙΑ. Αλλά νομίζω ότι το 62% θα πληρώσουν τα ίδια. Ένα 14% θα έχουν αύξηση με μέσο όρο 12%. Παραμένει άδικος ο ΕΝΦΙΑ. Δεν τον νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Βενιζέλος τον έφερε. Τον διατηρήσαμε γιατί ζούσαμε σε ένα μνημονιακό καθεστώς».

Όπως είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «περιμένουμε να ακούσουμε τον Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ. Εκεί θα ανακοινώσει την μείωσή του ΕΝΦΙΑ κατά 30%. Όσο ανακάμπτουμε, κάποια πράγματα διορθώνονται».