Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γεννηματά: Όσο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πολεμούν να μας μικρύνουν, τόσο θα μεγαλώνουμε

Γεννηματά: Όσο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πολεμούν να μας μικρύνουν, τόσο θα μεγαλώνουμε

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής επεσήμανε πως την οριστική έξοδο της Ελλάδας από τη κρίση δεν την διασφαλίζει, ούτε η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για καθαρή έξοδο, ούτε της ΝΔ που ενδιαφέρεται μόνο για να πάρει την εξουσία

Η Φώφη Γεννηματά στην εισήγησή της στη κοινή συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής, κάλεσε και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ να ψηφίσουν την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για να μην ισχύσει η περικοπή των συντάξεων από 1.1.2019.

«Επιμένουμε σε αυτό, συνεχίζοντας παράλληλα την προετοιμασία μας για την ολοκληρωμένη αλλαγή του νόμου Κατρούγκαλου. Το σχετικό ζήτημα έθεσα επιτακτικά και κατά την συνάντηση μου με τον κ. Μοσκοβισί. Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τα παιχνίδια εις βάρος των συνταξιούχων και να επιταχύνει την συζήτηση και ψήφιση της πρότασης μας στη Βουλή. Εκεί θα κριθούν και οι πραγματικές προθέσεις της ΝΔ», τόνισε η Γεννηματά.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής επεσήμανε πως την οριστική έξοδο της Ελλάδας από τη κρίση δεν την διασφαλίζει, ούτε η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για καθαρή έξοδο, ούτε της ΝΔ που ενδιαφέρεται μόνο για να πάρει την εξουσία.

Όπως ανέφερε η κ. Γεννηματά, «η Ελλάδα μπορεί. Η κυβέρνηση δεν μπορεί. Όσο παραμένει προκαλεί ζημιά. Η φαρσοκωμωδία που εξελίσσεται μεταξύ των δυο συνεταίρων, εξαντλεί τα τελευταία πολιτικά της αποθέματα» ενώ τόνισε επιβεβλημένη την πολιτική αλλαγή αλλά κυρίως την αλλαγή πολιτικής με «μια κυβέρνηση ικανή και αξιόπιστη να εφαρμόσει το ελληνικής ιδιοκτησίας πρόγραμμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η χώρα. Για να προχωρήσει μπροστά. Να ανακτήσει την αξιοπιστία για την βελτίωση της συμφωνίας όσον αφορά τους στόχους των πλεονασμάτων».

Η κ. Γεννηματά εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του Κινήματος Αλλαγής για το νομοσχέδιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» ειδικότερα για την καθιέρωση της απλής αναλογικής επισημαίνοντας τον κίνδυνο ακυβερνησίας στους ΟΤΑ.

«Προβάλλουμε την ανάγκη για ένα αναλογικότερο εκλογικό σύστημα στην αυτοδιοίκηση, που δεν διαλύει όμως τους θεσμούς όπως επιδιώκει η κυβέρνηση, που εξασφαλίζει την κυβερνησιμότητα», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

Όπως είπε, το Κίνημα Αλλαγής εγγυάται την εθνική συνεννόηση, την πολιτική σταθερότητα, την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. «Λέμε όχι σε νέο διχασμό. Η εθνική ομοψυχία και η ενότητα του λαού είναι προϋπόθεση επιτυχίας των στόχων μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει και προετοιμάζει εκλογές ακραίας πόλωσης, με ρητορική εμφυλίου, για να συγκρατήσει ό,τι μπορεί. Η ΝΔ βολεύεται και συμμετέχει σε αυτή την επικίνδυνη επιλογή, επιλέγει το κλίμα ρεβανσισμού», υπογράμμισε υποστηρίζοντας ότι ως δύναμη ευθύνης, ενότητας και σταθερότητας δεν θα αφήσει να διχάσουν τον λαό.

«Οι επόμενες εκλογές θα είναι ανάμεσα στις δυνάμεις της πόλωσης και τις δυνάμεις της συνεννόησης. Απέναντι στους ψεύτες και απατεώνες υπάρχει ο Κίνημα Αλλαγής», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δίνοντας το στίγμα της φυγής προς τα εμπρός για το Κίνημα Αλλαγής, η κ. Γεννηματά απέφυγε να αναφερθεί στην αποχώρηση του Ποταμιού, ενώ υποστήριξε ότι αποτελεί το μεγάλο κεκτημένο για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού, δημοκρατικού και σοσιαλιστικού χώρου της Ελλάδας.

«Δεν απειλείται, γιατί έχει εγγυητές τους εκατοντάδες χιλιάδες συνιδρυτές. Προχωρούμε μπροστά ενωμένοι με την δύναμη των προοδευτικών πολιτών.

Όσο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μας πολεμούν για να μας μικρύνουν, τόσο θα μεγαλώνουμε», είπε επαναλαμβάνοντας μια πρόσφατη φράση του Γιώργου Καμίνη.

Η κ. Γεννηματά εμφανίστηκε αισιόδοξη για την πορεία του Κινήματος Αλλαγής, λέγοντας πως θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις.

«Θα πάρουμε την εντολή για να διασφαλίσουμε την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας» υποστήριξε η κ. Γεννηματά και ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων σημειώνοντας ότι:

«Θέλουμε ψηφοδέλτια νίκης με πολλά νέα, αλλά και έμπειρα καταξιωμένα στελέχη. Ψηφοδέλτια που υλοποιούν το τρίπτυχο ενότητα-διεύρυνση-ανανέωση με τους καλύτερους, που στρατεύονται για τον κοινό αγώνα. Πρέπει να είμαστε γρήγορα έτοιμοι, γιατί εισερχόμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές».

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024