Φίλης καλεί κυβέρνηση να μην κόψει συντάξεις και αφορολόγητο
Πολιτικά και ηθικά η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε κινήσεις, ώστε να μην περικοπούν οι συντάξεις και βεβαίως και το αφορολόγητο είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Νίκος Φίλης “χτύπησε” εκ νέου και καλεί την κυβέρνηση να λάβει πρωτοβουλίες ώστε να μην περικοπούν περαιτέρω οι συντάξεις και να μην μειωθεί το αφορολόγητο. Κατά την διάρκεια της παρέμβασης του στην επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής όπου ενέκρινε τον διορισμό του νέου διοικητή του ΕΦΚΑ, Λάμπρου Σέμπου ο Ν. Φίλης απασφάλισε κατά της κυβέρνησης λέγοντας πως για να διασωθεί το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας χρειάζονται ριζοσπαστικές λύσεις.
«Εκτός αν θέλουμε ένα σύστημα όπως είναι σήμερα, όπου οι εισφορές καταλήγουν σε φιλοδορήματα συντάξεων» είπε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος λέγοντας πως το 2022 υπολογίζεται πως η ανεργία θα ανέβει στο 14,2% και πως θα έχουμε 3 εκ εργαζόμενους και 3,1 εκ συνταξιούχους. «Είναι πολιτική υποχρέωση της κυβέρνηση να προχωρήσει σε χειρουργικές επεμβάσεις ειδικά στις συντάξεις χηρείας, που ήταν δική μας επιλογή και δεν επιβλήθηκε απο έξω» συμπλήρωσε.
- Ρωσικά drones και πύραυλοι έπληξαν σιδηροδρομικό κόμβο κοντά στο Κίεβο, λέει η Ουκρανία
- Byron: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Μέγαρα, Ανατολική Μάνη, Ευρώτας και δύο κοινότητες στον Δήμο Μάνδρας
- Κρις Πρατ: Πρωταγωνιστεί σε ντοκιμαντέρ που εξερευνά τον κρυμμένο τάφο του Αγίου Πέτρου
- LIVE: Καλαμάτα – Ολυμπιακός Β’
- Κακοκαιρία Byron: Μέχρι πότε θα συνεχιστούν τα φαινόμενα στη Θεσσαλία – Βροχοπτώσεις στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία
- Στέφανος Τσιτσιπάς: Προθεσμία μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή για να παραδώσει το δίπλωμα οδήγησης
