Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ραψωδία του Νο 2

Η ραψωδία του Νο 2

Όταν όλοι ασχολούνται με τον Μέσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκει επιπλέον κίνητρο για τον δικό του τελευταίο πειρασμό της καριέρας του

Το πρωί θέλησαν οι Ισπανοί να παίξουν με το μυαλό του, φέρνοντας στη δημοσιότητα την «λυπητερή» των 18.8 εκατ ευρώ αλλά και την ποινή φυλάκισης 2 χρόνων (με αναστολή) που προέκυψε από το σκάνδαλο φοροδιαφυγής του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ένα χτύπημα κάτω από τη μέση που εν πολλοίς εξηγεί γιατί ο CR7 εδώ και καιρό δίνει την εντύπωση πως είναι φευγάτος από τη Μαδρίτη και τη Ρεάλ.

Όπως και να έχει πάντως, ο Πορτογάλος κάθε άλλο παρά επηρεασμένος έδειξε από όλο αυτό. Μάλλον σεληνιασμένος ήταν στην πρώτη του παράσταση σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Χατ τρικ και όχι με… Ιράν και Μαρόκο, αλλά απέναντι σε ένα από τα φαβορί του Μουντιάλ. Το λες και ποδοσφαιρική ραψωδία αυτό που συνέβη στο Σότσι. Μια πρώτη γεύση από τις διαθέσεις του Νο2 στον κόσμο για αυτό που έρχεται.

Συμφωνούμε όλοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο πως αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο έχει εξώφυλλο τον Λίο Μέσι. Μάλλον την τελευταία «κανονική» απόπειρα του Αργεντινού να συναντηθεί με τον τρόπο που τον χωρίζει από την… αθανασία. Και είναι τόση η προσήλωση μας στο 10 το καλό, που μάλλον δεν έχουμε κάνει τους σωστούς λογαριασμούς που θα μας οδηγήσουν στο συμπέρασμα πως και για τον Κριστιάνο Ρονάλντο ίδια είναι η ιστορία αυτού του Μουντιάλ. Και μάλιστα αν ο Μέσι είναι 30, ο Ρονάλντο είναι πλέον «πατημένος» στα 33, όπερ σημαίνει πως αν για τον Αργεντινό λογικά θα υπάρξει και άλλη συμμετοχή στην κορυφαία διοργάνωση για τον Πορτογάλο είναι σίγουρα πιο δύσκολο.

Άλλα τα κυβικά της Αργεντινής βεβαίως, άλλο το supporting cast, και άλλες οι δυνατότητες της Πορτογαλίας. Ναι, αυτό όμως δεν εμπόδισε τους Ίβηρες να δηλώσουν πρωταθλητές Ευρώπης εδώ και μια διετία. Και δεν θα τους εμποδίσει να κάνουν την προσπάθεια να πάνε τη διαδρομή όσο… δεν πάει στη Ρωσία. Με βάση τα «χιαστί» θα πρέπει να περάσουν από Γαλλία ή Αργεντινή για να πάνε ως τους ημιτελικούς. Όχι εύκολο, όχι όμως και απίθανο. Ειδικά αν ο Κριστιάνο Ρονάλντο συνεχίσει σε αυτό το… φεγγάρι. Είναι τόσο μεγάλος ο ποδοσφαιρικός του εγωισμός, που το μόνο βέβαιο είναι πως δεν βρίσκεται για διακοπές στη Ρωσία.

Ο Πορτογάλος έχει συμπληρώσει 15 χρόνια στην εθνική ομάδα (150 συμμετοχές). Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, υπό την καθοδήγηση του ποδοσφαιρικού του πατέρα Φερνάντο Σάντος έχει πετύχει 35 γκολ σε 37 συμμετοχές, όταν σε 113 στο διάστημα 2003-2014 είχε 46! Ο τρόπος με τον οποίο τον έχει βάλει στην εξίσωση ο Σάντος, η διάθεση με την οποία παρουσιάζεται ο CR7 σε αυτό το διάστημα με το εθνόσημο (και το περιβραχιόνιο του αρχηγού) μαρτυρά αν μη τι άλλο ότι δεν πρόκειται για κάτι που απλά συμβαίνει.

Είναι σοβαρά υπολογίσιμη η Πορτογαλία σε αυτό το Μουντιάλ. Είναι, γιατί έχει τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Τον κύριο που διαθέτει όσες Χρυσές μπάλες και ο Λίο Μέσι, τον κύριο που έχει περισσότερα Τσάμπιονς Λιγκ από τον Μέσι (5 έναντι 4), τον κύριο που έχει σηκώσει κούπα με το εθνόσημο (σε αντίθεση με τον Μέσι). Ναι, όλοι με τον Λίο είμαστε. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κοιτάς και… δίπλα σου!

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024