Φλαμπουράρης: Τώρα που βγαίνουμε από τα μνημόνια πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι
Ερωτηθείς για το χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, ο υπουργός Επικρατείας απαντά, ότι η προκήρυξή τους ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του πρωθυπουργού
«Τώρα που βγαίνουμε από τα μνημόνια και θα μπορούμε να αποφασίζουμε οι ίδιοι, αντί να «εκτελούμε εντολές», πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».
Παράλληλα, ο κ. Φλαμπουράρης εκτιμά, ότι η προσεχής έξοδος της χώρας στις αγορές, σε συνάρτηση με την ολοκλήρωση των μνημονίων και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που πλέον διατίθενται, θα αυξήσουν τη ρευστότητα και τον δημοσιονομικό χώρο της ελληνικής οικονομίας, ώστε να παρθούν τα σημαντικά εκείνα μέτρα, που θα μας οδηγήσουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου και στη συνεχή και σταθερή αύξηση των νέων θέσεων εργασίας.
Ερωτηθείς για το χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, ο υπουργός Επικρατείας απαντά, ότι η προκήρυξή τους ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του πρωθυπουργού, ωστόσο σημειώνει: «γνώμη μου είναι πως θα πρέπει να εξαντληθεί η συνταγματική προθεσμία μέχρι την τελευταία ημέρα».
Τέλος, αναφερόμενος στο «Μακεδονικό» τονίζει ότι «προφανώς και μπορεί να αντέξει ο κυβερνητικός συνασπισμός από μια τυχόν καταψήφιση της επερχόμενης συμφωνίας εκ μέρους των ΑΝ.ΕΛ.» και προσθέτει ότι «το θέμα αυτό δεν υπήρχε στην αρχική κυβερνητική ατζέντα, ούτε ήταν μέρος της μεταξύ μας συμφωνίας συνεργασίας».
- Μέση Ανατολή: Κάπου 9.000 πολίτες των ΗΠΑ έφυγαν από την περιοχή εξαιτίας του πολέμου
- Ιράν: Ανησυχεί για την επόμενη μέρα ο Μερτς – Δεν υπάρχει διατυπωμένη στρατηγική
- Μέση Ανατολή: «Οι άμαχοι πληρώνουν το τίμημα σε ολόκληρη την περιοχή», επισημαίνει ο ΟΗΕ
- Τουρκία: Κριτική στο Ιράν ασκεί ο Φιντάν για τα πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές άλλων χωρών
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Μια ετικέτα «σωσίβιο»
- Ζάκερμπεργκ: Η αγορά αρχοντικού ύψους 170 εκ. δολ. σπάει τα ρεκόρ τιμών στο Μαϊάμι
