Το νέο φιλόδοξο στοίχημα της Volvo για την αυτόνομη οδήγηση
Η Volvo γίνεται η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που θέτει στόχους πωλήσεων για αυτοκίνητα που εξοπλίζονται με σύστημα αυτόνομης οδήγησης.
H σουηδική φίρμα ανακοίνωσε τους στόχους της για την τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης, οι οποίοι παρεμπιπτόντως αποτελούν από τους πλέον φιλόδοξους της αυτοκινητοβιομηχανίας συνολικά, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Σουηδών, έως το 2025 ένα στα τρία Volvo που θα διατίθενται, θα ανήκει στην ελίτ των οχημάτων με σύστημα αυτόνομης οδήγησης.
Παράλληλα με τον στόχο για τα αυτοκίνητα με σύστημα αυτόνομης οδήγησης, η σουηδική φίρμα ανακοίνωσε ότι τα μισά αυτοκίνητα της γκάμας της θα διατίθενται μέσω της υπηρεσίας χρονομίσθωσης Care by Volvo που δημιούργησαν οι Σουηδοί, ευελπιστώντας να προσελκύσουν έως και πέντε εκατομμύρια πελάτες αλλά και μια νέα πηγή εσόδων.
Επιπλέον, σύμφωνα με τις προβλέψεις του επιχειρηματικού σχεδίου όπου εντάσσονται οι παραπάνω στόχοι, η Volvo στοχεύει σε αντίστοιχα περιθώρια κέρδους με τις άλλες premium αυτοκινητοβιομηχανίες συνεπικουρούμενης της αυξημένης ζήτησης για οχήματα αυτόνομης τεχνολογίας από εταιρείες παροχής υπηρεσιών μετακίνησης.
«Αυτές οι πρωτοβουλίες θα συμβάλλουν στην μεταμόρφωση της Volvo από μια αυτοκινητοβιομηχανία υπό τη στενή έννοια του όρου σε μια εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών προς τους καταναλωτές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Volvo, Hakan Samuelsson ο οποίος και παρουσίασε το αναβαθμισμένο επιχειρηματικό σχέδιο της σουηδικής φίρμας.
- Τουρνάς: Όλοι μαζί θα δώσουμε τον αγώνα και το φετινό καλοκαίρι – Η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας
- Ολυμπιακός: Η κατάρα της πρώτης θέσης (και άλλες κουταμάρες)
- Η απολογία του Μαλακάι Φλιν: «Ενήργησα με τρόπο που δεν αντικατοπτρίζει εμένα…»
- Καραμανλής: Δεν παραιτείται από βουλευτής – «Δεν προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές»
- Τσουκαλάς: Όποιος θέλει να φύγει η ΝΔ έχει μόνο μία επιλογή το ΠΑΣΟΚ – «Καμία ψήφος χαμένη»
- Πάσχα στην Αθήνα: Συναυλίες, θέατρο και δράσεις σε όλη την πόλη
- Πόλεμος στη Μέση Aνατολή: Πέντε ΥΠΟΙΚ της ΕΕ ζητούν να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας
- Παναθηναϊκός: Η αντίδραση του Γιάγκουσιτς στον παραγκωνισμό του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442