Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ψηφιακή έκθεση για τον Πανάγιο Τάφο στο Βυζαντινό Μουσείο

Ψηφιακή έκθεση για τον Πανάγιο Τάφο στο Βυζαντινό Μουσείο

Η έκθεση παρουσιάζεται από τις 21 Μαΐου 2018 ως τις 31 Ιανουαρίου 2019

Με ανοιχτές αγκάλες μεν, με αγνώστου ύψους εισιτήριο δε, ετοιμάζεται να υποδεχτεί το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο ψηφιακή έκθεση για τον Πανάγιο Τάφο. Υπό τον τίτλο «Πανάγιος Τάφος: Το μνημείο και το έργο» η έκθεση που ήδη παρουσιάζεται στο μουσείο του Νational Geographic στην Ουάσινγκτον (ως τις 2 Ιανουαρίου του 2019) ετοιμάζεται να κλωνοποιηθεί και να ταξιδέψει στην Αθήνα από τις 21 Μαϊου ως και το τέλος Ιανουαρίου 2019, καθώς πήρε ομόφωνη γνωμοδότηση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Αν και η έκθεση που βασίζεται στην τρισδιάστατη απεικόνιση του Πανάγιου Τάφου- απόρροια των έργων συντήρησης που έγιναν από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο – θα φιλοξενηθεί σε ένα δημόσιο μουσείο, τη διοργάνωσή της έχει αναλάβει αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία και θα αναλάβει το κόστος των 700.000 ευρώ. Η εταιρεία είναι και που θα ορίσει το εισιτήριο για την είσοδο – ξεχωριστό από εκείνο που απαιτείται για την είσοδο στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο – ενώ μετά την κάλυψη των εξόδων προβλέπεται ότι θα παραχωρήσει το 10% επί των ακαθαρίστων εσόδων στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων. Τα έσοδα πέραν των ποσών αυτών κατά τα 2/3 θα υποστηρίξουν σκοπούς και ανάγκες του Υπουργείου Πολιτισμού και κατά το 1/3 του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Παράλληλα προβλέφθηκε η σύσταση ειδικής επιτροπής που θα παρακολουθεί την εισπρακτική κίνηση της έκθεσης.

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024