Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το περιοδικό Time έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα 100 άτομα που χρίζει ως τα πλέον επιδραστικά (αδόκιμος ο όρος στα ελληνικά αλλά κάποια λέξη πρέπει να χρησιμοποιούμε για το influential) παγκοσμίως – δίνοντας μάλιστα ως δικαιολογία για την επιλογή των συγκεκριμένων προσωπικοτήτων το αν φέτος ήταν, κατά κάποιον ή κατά πολλούς τρόπους, η χρονιά τους.

Στον τομέα της επιστήμης, του αθλητισμού ή της πολιτικής μοιάζουν να είναι όλα ορθώς καμωμένα. Οσον αφορά την τέχνη ωστόσο, και ειδικά τη βιομηχανία του θεάματος, οι εξηγήσεις μοιάζουν λίγο ανεπαρκείς.

Κανείς δεν θα ξαφνιαστεί βλέποντας τις φωτογραφίες του Τσάντγουικ Μπρόζμαν και του Ράιαν Κούγκλερ, πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη αντίστοιχα της εκκωφαντικής κινηματογραφικής επιτυχίας «Black Panther», φυσικά και ήταν η χρονιάς τους αυτή – το ίδιο ισχύει και για τη ράπερ Cardi B που έχει εξελιχθεί πολύ πρόσφατα σε σούπερσταρ τη μουσικής.

Στους εκλεκτούς εκατό φιγουράρουν ωστόσο και ονόματα που μοιάζουν απλώς να παίζουν τον ρόλο των buzz generators. Ναι, η Τζένιφερ Λόπεζ αποτελεί ένα καλό παράδειγμα προς μίμηση για τις νεαρές Latinas, όμως δεν έχει να επιδείξει κάποιο αξιοσημείωτο καλλιτεχνικό επίτευγμα τα τελευταία χρόνια, το ίδιο και η Ριάνα που ούτε άλμπουμ δικό της δεν κυκλοφόρησε το 2017 λάνσαρε ωστόσο πριν από μερικούς μήνες μια σειρά μακιγιάζ με προϊόντα που κολακεύουν τις σκουρόχρωμες επιδερμίδες, μια έξυπνη επιχειρηματική κίνηση που δεν θα τη χαρακτηρίζαμε πρωτοποριακή ή πρωτότυπη.

Ο πάντα συμπαθής Χιου Τζάκμαν είχε μεν ένα ανέλπιστο σουξέ στα σινεμά με την ταινία «The Greatest Showman» αλλά so what? Ενα περιοδικό σαν το Time δεν έχει ανάγκη από τέτοιου τύπο «γεμίσματα».

Αυτά ειδικά τα επετειακά τεύχη του τα διαβάζουμε έτσι κι αλλιώς.