Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εμπόδισε το κρύωμα να σου ακυρώσει το ταξίδι

Εμπόδισε το κρύωμα να σου ακυρώσει το ταξίδι

Με απλά κόλπα μπορείς να αποφύγεις το κρύωμα που παραμονεύει και να κάνεις εκείνο το ταξίδι που τόσο καιρό οργανώνεις.

Τα σχέδια της ανοιξιάτικης σου απόδρασης έχουν ολοκληρωθεί. Έχεις βρει τον προορισμό, το ξενοδοχείο, που θα φας και ποια αξιοθέατα θα επισκεφτείς. Ωστόσο, η ύπουλη διάθεση του ανοιξιάτικου καιρού πολλές φορές ανατρέπει τα πολυαναμενόμενα σχέδια σου και καταλήγεις να είσαι κρυωμένος και να ακυρώσεις το ταξίδι που τόσο πολύ περίμενες να ξεκινήσει.

Τις μέρες που πλησιάζει η πολυπόθητη ημέρα να κάνεις το τσεκ ιν και να μπεις στο αεροπλάνο που θα σε οδηγήσει στον προορισμό του ταξιδιού σου, το άγχος κορυφώνεται. Ανησυχείς για το αν έβαλες στη βαλίτσα όλα τα απαραίτητα, μήπως έχεις ξεχάσει κάτι, μη τυχόν ξεχάσεις τα εισιτήρια σου στο σπίτι ή αν θα προλάβεις το αεροπλάνο. Το κουβάρι αυτών των σκέψεων σου δημιουργούν ένα άγχος, το οποίο καταφέρνει να επιβαρύνει το ανοσοποιητικό σου σύστημα και για την ακρίβεια να το εξασθενίσει. Αν θες να καταφέρεις να μπεις στο αεροπλάνο, τότε σταμάτα να αγχώνεσαι.

Μην αφήνεις το πακετάρισμα για την τελευταία στιγμή! Προγραμμάτισε εγκαίρως όλες τις υποχρεώσεις σου και ετοίμασε τα πράγματα που θα πάρεις μαζί σου. Αν καταλήξεις να κάνεις όλα όσα πρέπει το βράδυ πριν ξεκινήσεις το ταξίδι, τότε το μόνο σίγουρο είναι πως δε θα προλάβεις να συμπληρώσεις εφτά με οκτώ ώρες ύπνου, όπως θα έπρεπε κανονικά. Το αποτέλεσμα θα είναι να εξαντληθείς, να μην καταφέρεις να ξεκουραστείς αρκετά και οι δυνάμεις να είναι πεσμένες. Η έλλειψη λοιπόν του ύπνου μπορεί να σε κάνει πιο επιρρεπή στο κρύωμα, γι’ αυτό όταν θα προγραμματίζεις τα πάντα, μη παραλείψεις να υπολογίσεις και τις ώρες του ύπνου σου.

Προσέξτε την υγιεινή των χεριών σας. Σκεφτείτε πόσα πράγματα ακουμπάμε καθημερινά και πόσες φορές πλένουμε τα χέρια μας. Ακόμη και τα αντικείμενα που έχουμε στο σπίτι μας, είναι συχνά ο μεγαλύτερος φορέας μικροβίων. Φροντίστε να έχετε μαζί σας αντισηπτικά μαντηλάκια και να πλένετε όσο πιο τακτικά γίνεται τα χέρια σας.

Φέρτε για λίγο στο μυαλό σας, πόσες φορές σας έχει λίγα λεπτά αφότου έχετε ξεκινήσει το περιπετειώδες σας ταξίδι, ξεκινάει η φαγούρα στο λαιμό και η πρώτη ένδειξη πως το συνάχι βρίσκεται προ των πυλών. Με την εμφάνιση του πρώτου συμπτώματος δοκιμάστε να πάρετε κάποιο ελαφρύ παυσίπονο και να πολεμήσετε τον εισβολέα στον οργανισμό σας με βιταμίνες. Νερό και φυσικοί φρουτοχυμοί είναι οι παντοτινοί σύμμαχοι που θα βρείτε στο πλευρό σας.

Ακόμη κι αν το κρύωμα εδραιώσει τη θέση του στο ξεκίνημα του ταξιδιού, μην πιέσεις τον εαυτό σου να κάνει όλα όσα είχες προγραμματίσει. Δώσε λίγο χρόνο για ξεκούραση και ανάπαυση στον απολαυστικό προορισμό που επέλεξες να επισκεφτείς. Μπορεί να μην είναι ακριβώς αυτό που φανταζόσουν για τις ολιγοήμερες διακοπές σου, αλλά όταν το κρύωμα σου χτυπάει την πόρτα, η ξεκούραση είναι αυτό που σίγουρα χρειάζεσαι.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024