Ου γαρ έρχεται μόνον
Οι απαράδεκτες δηλώσεις που κάνει συχνά ο Morrissey τον έχουν αποκαθηλώσει ως είδωλο
Δύσκολο πράγμα η αποκαθήλωση των ειδώλων της νιότης μας, και θλιβερό, τοσούτω μάλλον όταν πρόκειται για τον Morrissey, τον τύπο που έγραψε και τραγούδησε – είτε με τους Smiths, είτε στη σόλο φάση της καριέρας του – κάποια συγκλονιστικά, καθοριστικά για την εφηβεία πολλών από εμάς, κομμάτια.
Δεν είναι βεβαίως η πρώτη φορά που ο Moz επιδίδεται σε μπαράζ απαράδεκτων δηλώσεων: έχει παλιότερα αναφερθεί στους Κινέζους ως κατώτερο είδος, έχει πει επίσης πως η βρετανική ταυτότητα απειλείται από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, όμως το τελευταίο του παραλήρημα σε αναγκάζει να κάνεις τη γνωστή χειρονομία που λέγεται facepalm (υπάρχει και σε μορφή emoji) από ντροπή.
Σε συνέντευξή του που αναρτήθηκε χθες στην ιστοσελίδα του αναφέρθηκε πρώτα στον ρατσισμό: «Οσον αφορά τον ρατσισμό, η μοντέρνα τρελούτσικη αριστερά μοιάζει να ξεχνάει ότι και ο Χίτλερ ήταν αριστερός», δήλωσε και συμπλήρωσε πως «όταν κάποιος σε αποκαλεί ρατσιστή αυτό που πραγματικά λέει είναι «χμ, μάλλον έχουν βάση οι ισχυρισμοί σου, αλλά δεν ξέρω πώς να σου απαντήσω, γι’αυτό και αν σου αποσπάσω την προσοχή λέγοντας πως είσαι μισαλλόδοξος, θα ξεχάσουμε και οι δύο πόσο ορθό ήταν το σχόλιο σου»».
Οπως ήταν αναμενόμενο είχε πολλά να πει σχετικά με την ζωοφαγία (είναι άλλωστε vegan εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια). «Αν τρως ζώα δεν δείχνεις έτσι το μίσος σου απέναντι σε κάποιο άλλο είδος ή φυλή;
Και ποιος σου δίνει αυτό το δικαίωμα; Θα έτρωγες ποτέ ανθρώπους από τη Σρι Λάνκα;», σχολίασε για να μεταπηδήσει έπειτα στον τομέα της πολιτικής χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στη χώρα του, τη Βρετανία, «μια καταστροφή ηθικής φύσεως σε κάθε επίπεδο», δικαιολογώντας μάλιστα τη στήριξή του στο ακροδεξιό κόμμα For Britain με την πεποίθηση «ότι έχει την καλύτερη προσέγγιση όσον αφορά τη μεταχείριση των ζώων».
Η άποψή του για το Brexit; «Δεν συνέβη ποτέ. Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν θα το επέτρεπε. Πρόκειται για ένα «πεθαμένο» θέμα. Οι Βρετανοί ήθελαν να φύγουν από την ΕΕ εξαιτίας της απόλυτης έλλειψης ελευθερίας και η πλειονότητα βλέπει τώρα με ακόμη πιο τρομακτικούς τρόπους πόσο τη μισεί η ευρωπαϊκή ηγεσία αλλά και η βρετανική πολιτική ελίτ.
Ένα δεύτερο δημοψήφισμα θα αποδείκνυε ότι οι οπαδοί του Leave είναι σήμερα περισσότεροι», είπε. Αβυσσος η ψυχή του ανθρώπου, όμως η εξήγηση για την κατρακύλα του μπορεί και να βρίσκεται στους στίχους του. Μας είχε προειδοποιήσει:
«see, the luck I’ve had/
can make a good man/
turn bad».
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
- Τραγωδία στη Γαλλία: Τέσσερις νεαροί Πορτογάλοι σκοτώθηκαν σε τροχαίο κοντά στα σύνορα με την Ελβετία
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)








![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-109x85.jpg)

























![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442