Γίνεται θεσμός το Συνέδριο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού
Το 2ο Ετήσιο Συνέδριο γίνεται στόχο με την συνειδητοποίηση της αυξανόμενης σημαντικότητας του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού, αλλά και την υλοποίηση των αναγκαίων δράσεων για την ενίσχυσή του
Για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνεται στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (αίθουσα Ερμής), το συνέδριο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού από το Ελληνικό Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και υπό την αιγίδα του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών. Το συνέδριο θα διεξαχθεί την Παρασκευή 20 Απριλίου και ώρα 13:00 μ.μ.
Η ανοιχτή αυτή εκδήλωση εντάσσεται στις δράσεις του Ινστιτούτου με στόχο την συνειδητοποίηση της αυξανόμενης σημαντικότητας του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού, αλλά και την υλοποίηση των αναγκαίων δράσεων για την ενίσχυσή του, ιδιαίτερα στις πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως οι συνταξιούχοι, τα παιδιά, στους μετανάστες στόχοι ιδιαίτερα κρίσιμοι και επίκαιροι για την χώρα μας.
Το συνέδριο λαμβάνει έντονο διεθνή χαρακτήρα καθώς προσκεκλημένη και κεντρική ομιλήτρια στη φετινή εκδήλωση θα είναι η Dr Adele Atkinson, Senior policy analyst within the OECD Financial Education and Consumer Protection Unit, η οποία θα αναλύσει τις «Εθνικές στρατηγικές για τη χρηματοοικονομική εκπαίδευση, και την σχετική εργαλειοθήκη και το δίκτυο του ΟΟΣΑ».
Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών κος. Σωκράτης Λαζαρίδης, ενώ ομιλητές στην εκδήλωση με αλφαβητική σειρά θα είναι οι:
Παναγιώτης Ανδρέου, Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Κύπρου.
Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος Interamerican part of ACHMEA,
Όλγα Κεφαλογιάννη, Βουλευτής Α’ Αθηνών,
Άγγελος Κόττιος, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πειραιώς,
Γιώργος Πάνος, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης, Adam Smith Business School,
Νικόλαος Φίλιππας, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Πειραιώς, Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού
Οι ομιλητές θα εστιάσουν μεταξύ άλλων στις αναγκαίες δράσεις για την αντιμετώπιση του Χρηματοοικονομικού Αναλφαβητισμού στις γυναίκες, τον ρόλο του Πανεπιστημίου στην διάχυση της Χρηματοοικονομικής γνώσης στην κοινωνία, τον ασφαλιστικό Αλφαβητισμό, τις Εθνικές στρατηγικές για τη χρηματοοικονομική εκπαίδευση, τις αναγκαίες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, τον ρόλο της επιχειρηματικότητας, καθώς και ευρήματα και επιπτώσεις από την ύπαρξη Χρηματοοικονομικού Αναλφαβητισμού στην Κύπρο.
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος κος Δημήτρης Μαρκόπουλος.
Για την συμμετοχή σας,η οποία είναι ελεύθερη απαιτείται να αποστείλετε έως τις 17 Απριλίου στο email I.Deligianni@Athexgroup.gr, 210-3366262, κα Ηλιάννα Δεληγιάννη.
- Ένσταση στις διπλωματικές σχέσεις Γαλλίας-ΗΠΑ – Οργή στο Παρίσι για τη στάση Κούσνερ
- Ηλιούπολη: Πέθανε 17χρονος ποδοσφαιριστής της ομάδας (pic)
- Η Φραν Ντρέσερ αγάπησε τη «Νταντά» αλλά πλέον δεν ξέρει αν η τηλεόραση αξίζει τον χρόνο της
- Mattel: Ποιες κούκλες… σαραντάρισαν και χρειάζονται «λίφτινγκ»
- Ξεκίνησε η προετοιμασία της Εθνικής για το παιχνίδι με το Μαυροβούνιο
- Βελούχι: Η στιγμή που εντοπίζουν τον ορειβάτη σε υψόμετρο 2.000 μέτρα – Η συγκλονιστική περιγραφή και το βίντεο ντοκουμέντο








