Έχει αναζητήσει τα μοντέλα της στις κρυμμένες μορφές που μπορεί να αναδύονται από τα παλιά μωσαϊκά και τους αποτοιχισμένους σοβάδες.  Τούτη τη φορά όμως η Ρένα Παπασπύρου επέλεξε ως πρωταγωνιστές της νέας της δουλειάς τα μαρμάρινα σκαλοπάτια που συνδέουν τους ορόφους της πολυκατοικίας που ζει. Με «συμμάχους» της ειδικό χαρτί και πολυεστέρα, καλούπωσε τη σκάλα και εν συνεχεία δημιούργησε 12 κλίμακες διαφορετικών διαστάσεων το ύψος των οποίων κυμαίνεται από 28 εκ. έως 3,2 μ. Οι πτυχωμένες επιφάνειες δε, δεν έμειναν κενές, αλλά επενέβη σχεδιαστικά για να δημιουργήσει μια σειρά έργων που συνδυάζουν τη ζωγραφική με τη γλυπτική.

Τη νέα της αυτή δουλειά υπό τον τίτλο «Κλίμακες» εγκαθιστά και παρουσιάζει στο Σπίτι της Κύπρου (Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα) από την Πέμπτη 19 Απριλίου (εγκαίνια στις  20:00) ως τις 18 Μαΐου σε επιμέλεια του Χριστόφορου Μαρίνου. Πρόκειται για έργα που ολοκληρώθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια και αποτυπώνουν ένα βασικό στοιχείο του αστικού χώρου, τη σκάλα, μέσω της οποίας η εικαστικός θέλει να τονίσει τόσο τη σημασία της  για την κατοίκηση και την ποιητική βίωση του αστικού χώρου όσο και ορισμένα δίπολα όπως της  κίνησης και της στατικότητας ή της δυνατότητας και της αδυνατότητας.

Εκτός από τις 12 κλίμακες, η ομότιμη καθηγήτρια της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών στην έκθεση παρουσιάζει και μια εγκατάσταση που αποτελείται από εκατοντάδες φωτοτυπημένα γυναικεία πρόσωπα τα οποία σχηματίζουν μια κεκλιμένη, ανάγλυφη επιφάνεια. Αυτή η μεγάλων διαστάσεων εγκατάσταση, που δημιούργησε η καλλιτέχνις την τριετία 2014-2017, φέρει πολλές σχεδιαστικές λεπτομέρειες και παραπέμπει στους αναβαθμούς αρχαίου θεάτρου.

Στον εκθεσιακό χώρο του Σπιτιού της Κύπρου θα φιλοξενηθούν και πέντε σχέδια με μολύβι σε χαρτί Α3, καλουπωμένα απευθείας σε σκαλιά (πρόκειται για έργα που έγιναν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού που πραγματοποίησε η Ρένα Παπασπύρου στα Ζαγοροχώρια το 2014), καθώς και το παλαιότερο έργο της «Εικόνα στην ύλη» (1984-85), με υλικό μια αποτοιχισμένη επιφάνεια και επέμβαση με πανί και χρώμα.