Επίδειξη συναδελφικότητας και αλληλεγγύης πάνω από το ναυάγιο του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού

Ο,τι πράττεις για τον άλλον, λέει ο σοφός κανόνας, το πράττεις για τον εαυτό σου. Το σλάλομ της ρητορικής για το ναυάγιο του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού περνά ξυστά από το πραγματικό δίδαγμα: την επίδειξη συναδελφικότητας και αλληλεγγύης των ελλήνων ποδοσφαιριστών προς τους ξένους.
Η αποχή των Πρασίνων από τη χθεσινή προπόνηση υποδαυλίστηκε από την απόφαση της διοίκησης να ξεχωρίσει τους παίκτες σε Ελληνες και ξένους και ανάλογα να καταβάλει το 30% της δόσης Δεκεμβρίου, δίνοντας προτεραιότητα στους πρώτους.
«Ή σε όλους ή σε κανέναν» ήταν το μήνυμα αλληλεγγύης των ελλήνων ποδοσφαιριστών.
Οι μεταπράτες της περιπέτειας που ζει ο Παναθηναϊκός θα πουλήσουν ακριβά στην Ιστορία τη χθεσινή αποχή των ποδοσφαιριστών του και η τελευταία με τη σειρά της θα την τοποθετήσει σε περίοπτη θέση στο μουσείο του ποδοσφαίρου μας.
Λίγοι θα θυμούνται στο μέλλον αυτούς που σμίλευσαν το μάρμαρο της ηθικής, εκπροσωπώντας όχι μόνο τους εαυτούς τους και το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και τη χώρα γενικότερα.
Γιατί ο ξένος παίκτης που θα φύγει αύριο – μεθαύριο από τον Παναθηναϊκό θα θυμάται τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας, που έτσι κι αλλιώς θα μπορούσε να τα συναντήσει σε οποιαδήποτε γωνιά του κόσμου. Κυρίως όμως θα θυμάται το υπόγειο κοίτασμα αλληλεγγύης και φιλότιμου που έκρυβαν οι έλληνες συμπαίκτες του.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr