Η Μεξικάνα ζωγράφος που διψούσε για ζωή και τέχνη έχει γίνει πολλές φορές το κεντρικό πρόσωπο μεγάλων εκθέσεων ανά τον κόσμο.

Αυτή τη φορά ο Ντιέγκο Σίλεο, μετά από έξι χρόνια έρευνας, σχεδίασε μια έκθεση αφιερωμένη στη γυναίκα που επηρέασε με το έργο της και τον χαρακτήρα της.

Με τίτλο «Frida Kahlo.Beyond the Myth», η έκθεση πραγματοποιείται στο Μουσείο Πολιτισμού στο Μιλάνο. Εβδομήντα ζωγραφιές και γράμματα, σαράντα σχέδια και εκατόν πενήντα φωτογραφίες της είναι τα εκθέματα που θα βρει κανείς στην έκθεση, τα οποία θα αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές της ζωής της.

Η τέχνη της διακρίνεται από έντονα χρώματά και τη μεξικάνικη κουλτούρα από την οποία αντλούσε έμπνευση.

Βασικό στοιχείο της έκθεσης αποτελούν οι προσωπογραφίες της, τις οποίες έχει σχεδιάσει η ίδια. Επέλεγε να σχεδιάσει τον εαυτό της επειδή ήταν το μοναδικό αντικείμενο που γνώριζε καλύτερα από οτιδήποτε άλλο, κάτι που φαινόταν στα έργα της.

Δεν είχε εύκολη ζωή αφού αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας στη νεαρή της ηλικία, για τα οποία υποβλήθηκε σε αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις, προκειμένου να τα ξεπεράσει. Βίωσε πολύ πόνο, ενώ και η αισθηματική της ζωή ήταν ταραχώδης.

Εκτός των εκθέσεων που στήνονται προς τιμήν της σε ολόκληρο τον κόσμο, υπάρχει και το σπίτι της στο Μεξικό, γνωστό ως «Μπλε Σπίτι», το οποίο είναι ανοιχτό προς το κοινό, αφού αποτελεί μουσείο με τους επισκέπτες να μπορούν να δουν από κοντά που ζούσε και να ανακαλύψουν ακόμη περισσότερα προσωπικά της αντικείμενα.

in.gr