Προβλήματα στη Θάσο από τη βροχή και το χαλάζι
Κλειστά παρέμειναν τη Δευτέρα το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο των
Λιμεναρίων Θάσου, λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν στα κτίρια από την
έντονη βροχόπτωση και τη χαλαζόπτωση, που έπληξαν το νησί του
βορειοανατολικού Αιγαίου στη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής.
Κλειστά παρέμειναν τη Δευτέρα το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο των Λιμεναρίων Θάσου, λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν στα κτίρια από την έντονη βροχόπτωση και τη χαλαζόπτωση, που έπληξαν το νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου στη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής.
Το χαλάζι, οι ισχυροί άνεμοι και η έντονη βροχόπτωση που επικράτησαν το νησί τα ξημερώματα της Δευτέρας, δημιούργησαν αρκετά προβλήματα σε κατοικίες, καταστήματα, σχολεία, αλλά και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Θάσου.
Λόγω της έντονης βροχόπτωσης, που ευτυχώς είχε μικρή διάρκεια, ξεχείλισε το ρέμα των Λιμεναρίων, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και καταστήματα της περιοχής, αλλά και ένα μέρος του δρόμου στο κέντρο του τουριστικού οικισμού.
Επίσης, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή ξεριζώθηκαν κλαδιά δέντρων, ενώ υπήρχε διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω βλάβης που προκλήθηκε. Στο κτίριο του δημοτικού σχολείου υποχώρησε τμήμα της στέγης, ενώ προβλήματα παρουσιάστηκαν και στο οδικό δίκτυο, που έκλεισε σε κάποια σημεία, λόγω της έντονης βροχόπτωσης.
Τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου Θάσου και της Πολιτικής Προστασίας κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια όλη τη νύχτα για την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ από νωρίς σήμερα το πρωί ξεκίνησε και η καταγραφή τους.
in.gr
- Σε αδιέξοδο ο Παναθηναϊκός: Ακατάλληλο το ΟΑΚΑ και η Λεωφόρος – Όλα ανοιχτά για τους «16» του Europa
- Ελεύθεροι επαγγελματίες: Ποιοι κερδίζουν από τις ελαφρύνσεις
- Έβρος: Αποκαρδιωτικές εικόνες με τις πλημμύρες – Θα χρειαστούν δύο μήνες για να υποχωρήσουν τα νερά
- Παραλίγο να το «γυρίσει» μόνος του ο Χέιζ-Ντέιβις: Η εξαιρετική εμφάνισή του με την Παρί (vid)
- Κυκλοφοριακό κομφούζιο στη Λεωφόρο Θηβών – Φορτηγό προσέκρουσε σε σταθμευμένα, τρεις τραυματίες
- Η Ουκρανία ως προεκλογικός «μπαμπούλας» – Το βέτο του Όρμπαν, η νέα ρήξη με την ΕΕ και οι κάλπες στην Ουγγαρία
