Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η σχέση του Τζον Λένον με την Γιόκο Ονο σε μία εκθεση

Η σχέση του Τζον Λένον με την Γιόκο Ονο σε μία εκθεση

Την πρώτη παγκοσμίως έκθεση η οποία παρουσιάζει την ιστορία του διάσημου μέλους των Beatles Τζον Λένον και της συζύγου του Γιόνο 'Ονο, με δικά τους λόγια, θα φιλοξενήσει τον Μάιο το Εθνικό Μουσείο του Λίβερπουλ, γενέτειρα του Λένον.

Την πρώτη παγκοσμίως έκθεση η οποία παρουσιάζει την ιστορία του διάσημου μέλους των Beatles Τζον Λένον και της συζύγου του Γιόνο ‘Ονο, με δικά τους λόγια, θα φιλοξενήσει τον Μάιο το Εθνικό Μουσείο του Λίβερπουλ, γενέτειρα του Λένον.

Η έκθεση με τον τίτλο «Double Fantasy – John & Yoko» θα εγκαινιασθεί στις 18 Μαΐου 2018 και θα διαρκέσει έως τον Απρίλιο του 2019 και όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Μουσείο του Λίβερπουλ, αναμένεται να ρίξει φως στην προσωπική και δημιουργική χημεία του διάσημου καλλιτεχνικού ζευγαριού και στην εκστρατεία τους «Imagine Peace».

Ο Λένον δολοφονήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1980 έξω από το σπίτι του, από έναν παρανοϊκό θαυμαστή του, τον Μαρκ Τσάπμαν που αναζητούσε δημοσιότητα και την προσοχή του κόσμου. Το έτος 2018 σηματοδοτεί την 40η επέτειο γάμου του με την αινιγματική Γιαπωνέζα Γιόκο ‘Ονο.

«Είμαι χαρούμενη και ευγνώμων που φιλοξενείται το «Double Fantasy -John & Yoko show» στο Λίβερπουλ, στην πόλη που γεννήθηκε ο Τζον και ξέρω ότι και εκείνος θα ήταν πολύ χαρούμενος» δήλωσε η Γιόνο ‘Ονο Λένον.

«Είναι μια γιορτή η συνάντηση αυτή με δύο από τους πιο δημιουργικούς καλλιτέχνες του κόσμου που εξέφρασαν τη βαθιά και ισχυρή αγάπη τους μέσω της τέχνης, της μουσικής και του κινηματογράφου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Μουσείου του Λίβερπουλ. Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι δυό τους χρησιμοποίησαν τη φήμη και την επιρροή τους για να διαδηλώσουν υπέρ της ειρήνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο, μεταμορφώνοντας για πάντα όχι μόνο τη δική τους ζωή, αλλά και την τέχνη, τη μουσική και τον ακτιβισμό.

Η έκθεση περιλαμβάνει συνεντεύξεις, αποσπάσματα και στίχους μέσω των οποίων γίνεται γνωστή η ιστορία της προσωπικής και δημιουργικής τους σχέσης, παράλληλα με τον πολιτικό ακτιβισμό και την εκστρατεία τους υπέρ της ειρήνης. Ο Τζον και η Γιόκο μιλούν για πρώτη φορά με δικά τους λόγια για τη σχέση τους, μαζί με τον πολιτικό ακτιβισμό και την ειρηνευτική τους εκστρατεία. Θα παρουσιασθούν επίσης σπάνια εκθέματα, όπως στίχοι γραμμένοι με το χέρι του Λένον, συμπεριλαμβανομένων του διάσημων τραγουδιών «My Life» και « Give Peace a Chance», καθώς και του καλλιτεχνικού βιβλίου της ‘Ονο «Grapefruit», το οποίο χάρισε στον Τζον το 1966.

Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης προσωπικά αντικείμενα από την ιδιωτική συλλογή της Γιόνο ‘Ονο, μερικά από τα οποία κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους όπως αυθεντικά έργα τέχνης, ένα χειροποίητο βιβλίο που έφτιαξε ο Τζον Λένον όταν ήταν παιδί, τα διάσημα συρμάτινα γυαλιά του, καθώς η «σκληρά αποκτημένη» Πράσινη Κάρτα η οποία του επέτρεπε να ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Ήμασταν ένα πολύ απλό ζευγάρι που αγαπιόταν πολύ. Ήθελα να δείξω την απλή αλήθεια για εμάς. Στην προσωπική μας ζωή ήμασταν κανονικοί άνθρωποι και κάναμε διάφορα πράγματα για να δείξουμε ο ένας στον άλλον πόσο αγαπιόμαστε. Όλα έγιναν από αγάπη» λέει η Γιόνο ‘Ονο.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί μία ψυχαγωγική δραστηριότητα στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης με θέμα: «Imagine Mosaic Circle» από το διάσημο ψυχεδελικό άλμπουμ των Μπιτλς, «Strawberry Fields». Στο Λίβερπουλ, γενέτειρα του θρυλικού βρετανικού συγκροτήματος υπάρχει μουσείο αφιερωμένο στα «Σκαθάρια».

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024