Εντείνονται οι ζυμώσεις στη Μακεδονία και στη Θράκη για την ανάγκη ή όχι δημιουργίας ενός κόμματος – κατά τα πρότυπα της Λέγκας του Βορρά – που θα στηριχθεί σε Πόντιους, Μακεδόνες, Θρακιώτες, δυνάμεις της Εκκλησίας κ.ά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βήματος, η υπόθεση αυτή συνδέεται με τις κινήσεις που κάνει ο Ιβάν Σαββίδης καθώς επανέρχονται τα σενάρια περί εμπλοκής του στην πολιτική στην Ελλάδα.
Κάτι που φαίνεται ότι ενισχύεται από την απόφασή του να πουλήσει την καπνοβιομηχανία του στη Ρωσία έναντι 1,6 δις δολαρίων και να επικεντρωθεί σε επενδύσεις στις υποδομές, τον τουρισμό, το real estate.

Βεβαίως, ο Σαββίδης έχει να αντιμετωπίσει τον ίδιο του τον εαυτό καθώς ό,τι έκανε στην Τούμπα, θα το βρίσκει μπροστά του.

Αν και έχει διαψεύσει στο παρελθόν ότι προτίθεται να κάνει κόμμα και πριν από περίπου έναν μήνα είπε ότι «κόμμα μας είναι ο ΠΑΟΚ», εν τούτοις οι κινήσεις τόσο του ίδιου όσο και συγγενικών του προσώπων και συνεργατών του δείχνουν ότι το πολιτικό μαγείρεμα στον Βορρά συνεχίζεται.

Αυτό φάνηκε στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό, το οποίο ενισχύθηκε ποικιλοτρόπως από την πλευρά Σαββίδη, καθώς τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ποντιακά σωματεία κ.ά. ενίσχυσαν την κινητοποίηση.

Περισσότερα διαβάστε εδώ:

in.gr