Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πήρε θέση για τα γεγονότα της Τούμπας η ΑΕΚ

Πήρε θέση για τα γεγονότα της Τούμπας η ΑΕΚ

Την άποψή της για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα κατέθεσε η ΠΑΕ ΑΕΚ, σημειώνοντας πως «το αίσθημα ευθύνης απέναντι στο ελληνικό ποδόσφαιρο πληγώθηκε βάναυσα, όταν εισέβαλε μαινόμενος στον αγωνιστικό χώρο ο οπλοφορών μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, απειλώντας φανερά τον διαιτητή και τη δική μας ομάδα».

Την άποψή της για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα κατέθεσε η ΠΑΕ ΑΕΚ, σημειώνοντας πως «το αίσθημα ευθύνης απέναντι στο ελληνικό ποδόσφαιρο πληγώθηκε βάναυσα, όταν εισέβαλε μαινόμενος στον αγωνιστικό χώρο ο οπλοφορών μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, απειλώντας φανερά τον διαιτητή και τη δική μας ομάδα».

Οι «κιτρινόμαυροι» υπογραμμίζουν ότι είχαν ζητήσει την αναβολή του πρωταθλήματος έως ότου τελεσιδικήσουν οι δικαστικές αποφάσεις, ενώ συμπληρώνουν πως δεν εκβιάζουν για το πρωτάθλημα, αλλά το διεκδικούν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

Αυτή την κρίσιμη στιγμή για το ελληνικό ποδόσφαιρο αισθανόμαστε την ανάγκη να υπενθυμίσουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι η ΑΕΚ έχει ταυτίσει την ιστορική της πορεία με τις αρχές της συνέπειας και της ευθύνης, τις οποίες τώρα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να υπηρετήσουμε όλοι όσοι εμπλεκόμαστε με το ποδόσφαιρο.

Αυτό το αίσθημα ευθύνης απέναντι στο ελληνικό ποδόσφαιρο πληγώθηκε βάναυσα χθες το βράδυ στην Τούμπα, όταν εισέβαλε μαινόμενος στον αγωνιστικό χώρο ο οπλοφορών μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, υπό τη συνοδεία μπράβων, απειλώντας φανερά τον διαιτητή και τη δική μας ομάδα.

Μια εικόνα που έκανε το γύρο του κόσμου, εξευτέλισε την Ελλάδα και θα στοιχειώνει επί πολλά χρόνια το πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Θυμίζουμε ότι πρώτοι αιτηθήκαμε θεσμικά την αναβολή του πρωταθλήματος μέχρι να τελεσιδικήσουν οι δικαστικές αποφάσεις και λοιδορηθήκαμε για επικοινωνιακό τρικ. Το αίτημά μας απορρίφθηκε και έτσι φτάσαμε στα χθεσινά θλιβερά γεγονότα.

Αυτό που προέχει είναι η άμεση εκδίκαση όλων των εκκρεμών υποθέσεων και η έγκαιρη απονομή δικαιοσύνης, προκειμένου να μην διαμορφώνονται αιφνιδιαστικά οι συνθήκες τέλεσης των αγώνων, όπως συνέβη με τον δικό μας αγώνα στην Τούμπα. Το θράσος του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ξεκίνησε από τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν ο δικαστής Σκουτέρης, ξενυχτώντας, του έδωσε το διαβατήριο για να κάνει αυτά που όλοι είδαμε.

Παρά τον καθολικό ξεσηκωμό των οπαδών μας, αποφύγαμε να πυροδοτήσουμε την ήδη τεταμένη -χωρίς την παραμικρή δική μας συμμετοχή- ατμόσφαιρα και είπαμε «πρώτα το ποδόσφαιρο». Αυτό είναι το δόγμα μας!

Είμαστε οι μόνοι που από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος αποφύγαμε το χαρτοπόλεμο των εμπρηστικών ανακοινώσεων, δεν απαξιώσαμε τους θεσμούς και θα επιμείνουμε σε αυτή τη συνειδητή πολιτική.

Δεν είναι ένδειξη αδυναμίας, είναι ζήτημα ευθύνης. Δεν εκβιάζουμε για το πρωτάθλημα! Διεκδικούμε το πρωτάθλημα! Δεν απαιτούμε! Αγωνιζόμαστε!

Θα κατηγορηθούμε για αυτό ή δίκαια αναμένουμε την εφαρμογή των κανονισμών; Θα αρκεστούμε στις εξαγγελίες για ένα νέο πλαίσιο κανόνων ή θα δούμε πρώτα να εφαρμόζεται το υφιστάμενο; Το μείζον δεν είναι να τιμωρηθούν οι παραβατικές συμπεριφορές, που δυσφημούν τη χώρα μας διεθνώς; Οι ευθύνες δεν έχουν ονοματεπώνυμο;

Θα ακούσουμε και πάλι από τα χείλη δικαστή να μιλάει για «αστείο πειθαρχικό κώδικα» ή θα εφαρμοστούν οι υφιστάμενες διατάξεις; Θα υπάρξει πάλι παζάρι ή δικαιοσύνη;

in.gr

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024