Με τον L. Hamilton να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης στην πίστα της Βαρκελώνης.

Έστω και την τελευταία ημέρα της διαδικασίας, η οποία σημαδεύτηκε από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και το σπάνιο για τα δεδομένα της περιοχής φαινόμενο της χιονόπτωσης, ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής του 2017 έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του.

Παρά το γεγονός ότι δεν επιστράτευσε τη λύση της μαλακής γόμας των ελαστικών της Pirelli, ο L. Hamilton αποδείχθηκε για μία ακόμα φορά ταχύτερος όλων, επιβεβαιώνοντας όσους τον θεωρούν φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου.

Ενδεικτικό της ταχύτητας του Βρετανού είναι το γεγονός ότι ο δεύτερος καλύτερος χρόνος, εκείνος του S. Vettel, απείχε σχεδόν τρία δέκατα του δευτερόλεπτα και σημειώθηκε με τη χρήση της μαλακής γόμας και όχι της μέσης.

Βέβαια, υπάρχει και η άποψη πως οι κορυφαίες ομάδες κρατούν ακόμα «κλειστά» τα χαρτιά τους και ότι η πραγματική τους δυναμική θα ξεδιπλωθεί στον δεύτερο και τελευταίο κύκλο των χειμερινών δοκιμών, ο οποίος ξεκινά την Τρίτη 6 Μαρτίου.

Επιστρέφοντας στον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2017, ο L. Hamilton δεν δίστασε να δηλώσει μετά το τέλος των δοκιμών, πως το νέο μονοθέσιο της Mercedes AMG είναι αισθητά ταχύτερο από εκείνη της περσινής αγωνιστικής σεζόν.

auto.in.gr