Η δεξίωση στο Προεδρικό, ο πρέσβης, ο Κοτζιάς και το… καυτό μενού
Μια δεξίωση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Προκόπης Παυλόπουλος διοργανώνει αυτή τη δεξίωση προς τιμήν του διπλωματικού σώματος κι έχουν προσκληθεί τόσο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μια δεξίωση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Προκόπης Παυλόπουλος διοργανώνει αυτή τη δεξίωση προς τιμήν του διπλωματικού σώματος κι έχουν προσκληθεί τόσο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Δεν γνωρίζει κανείς αν θα παρευρεθούν, ειδικά ο πρωθυπουργός ο οποίος έχει… μεγάλες φουρτούνες με τον ανασχηματισμό.
Είναι σίγουρο, όμως, ότι θα πάει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, και ο «σκιώδης» υπουργός από την πλευρά της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.
Τη δεξίωση θα τιμήσει με την παρουσία του και ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος είναι από τα πρόσωπα των ημερών μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Μητσοτάκη και όσα φέρεται να είπε για το FBI και τη Novartis.
Θα υπάρξει αρκετός χρόνος λοιπόν στη δεξίωση να «ανοίξουν» ιδιαίτερα σημαντικά θέματα που γνωρίζει καλά ο πρέσβης των ΗΠΑ. Όπως, π.χ. αν οι έρευνες του FBI για την υπόθεση της Novartis έχουν πάει και σε Ελληνες πολιτικούς ή όχι. Επίσης, με την παρουσία του κ. Κοτζιά είναι σίγουρο ότι θα συζητηθεί το ανοικτό θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, το κυπριακό και οι εξελίξεις στην ΑΟΖ, οι διαπραγματεύσεις με την αλβανική κυβέρνηση καθώς και οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.
Αν μη τι άλλο θα πρόκειται για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δεξίωση που μπορεί να βγάλει ειδήσεις ή τουλάχιστον σε παρασκηνιακό επίπεδο να υπάρξουν σοβαρές εξελίξεις.
Νίκος Χασαπόπουλος
in.gr
- Γροιλανδία: «Ψεύδεται» – Με δυσπιστία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι τη δήλωση Τραμπ για «πλαίσιο συμφωνίας»
- Βουλή: Με ψήφους της ΝΔ έγινε δεκτή η πρόταση Μητσοτάκη για τον πρωτογενή τομέα
- Ιράν: Ο Τραμπ προειδοποιεί ξανά την Τεχεράνη «να σταματήσει με τα πυρηνικά»
- Ρωσία: Τι είπε ο Πούτιν για το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ και τη Γροιλανδία – Γιατί επέκρινε τη Δανία
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Σκωτσέζικο ντους από τον Τραμπ
- Φονική κακοκαιρία με δυο νεκρούς – Μεγάλες καταστροφές στην Αττική – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες