Η Άγκυρα επικρίνει την απόφαση των ΗΠΑ για άνοιγμα πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ
Η Τουρκία δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση των ΗΠΑ να ανοίξουν πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ το Μάιο περιφρονεί την απόφαση του ΟΗΕ και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) και δείχνει πως οι ΗΠΑ επιμένουν να βλάψουν την ειρήνη.
Η Τουρκία δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση των ΗΠΑ να ανοίξουν πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ το Μάιο περιφρονεί την απόφαση του ΟΗΕ και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) και δείχνει πως οι ΗΠΑ επιμένουν να βλάψουν την ειρήνη.
Σε δήλωση που εξέδωσε, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως η απόφαση είναι «πολύ ανησυχητική» και «φανερώνει την επιμονή (της αμερικανικής κυβέρνησης) να καταστρέψει τις προϋποθέσεις για την ειρήνη».
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε χθες Παρασκευή πως θα ανοίξει πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ το Μάιο, ώστε να συμπέσει με την 70ή επέτειο της ίδρυσης του Ισραήλ.
Το Δεκέμβριο ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε φιλοξενήσει στην Κωνσταντινούπολη σύνοδο κορυφής 50 και πλέον χωρών του OIC, κατά την οποία οι μουσουλμάνοι ηγέτες καταδίκασαν την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Αγία Βαρβάρα: Αιματηρή επίθεση σε 21χρονο από ομάδα 15 ατόμων με ρόπαλα και κράνη – Του άρπαξαν και τη μηχανή
- Επίθεση στο Ιράν: Και τώρα τι;
- Μέση Ανατολή: Αναχώρησε μια πρώτη πτήση τσάρτερ, λένε οι ΗΠΑ – Πάνω από 17.500 Αμερικανοί έχουν επιστρέψει
- Ιράν: Νέα ομοβροντία πυραύλων κατά του Ισραήλ – Συναγερμός σε διάφορους τομείς της επικράτειας
- Η Κίνα αυξάνει κατά 7% τον προϋπολογισμό για την άμυνα το 2026
- Ιράν: Διαψεύδει δημοσιεύματα για «αποστολή μηνυμάτων» διαπραγμάτευσης στις ΗΠΑ
