Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε λεωφορείο, κλεμμένος πίνακας του Ντεγκά αξίας 800.000 ευρώ

Σε λεωφορείο, κλεμμένος πίνακας του Ντεγκά αξίας 800.000 ευρώ

Στον χώρο αποσκευών ενός υπεραστικού λεωφορείου, καμιά τριανταριά χιλιόμετρα έξω απ' το Παρίσι, στα ανατολικά, εντοπίστηκε πίνακας του Ντεγκά, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ! Χάρη στους τυχαίους ελέγχους τροχοφόρων που διενεργεί στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους η αστυνομία.

Αν κοιτάξεις βαθιά ένα γύρω, παντού μπορείς να δεις τέχνη. Πόση αλήθεια κρύβει αυτή η φράση! Και, πρόσφατα, η πραγματικότητα, την επιβεβαίωσε.

Στον χώρο αποσκευών ενός υπεραστικού λεωφορείου, καμιά τριανταριά χιλιόμετρα έξω απ’ το Παρίσι, στα ανατολικά, εντοπίστηκε πίνακας του Ντεγκά, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ! Χάρη στους τυχαίους ελέγχους τροχοφόρων που διενεργεί στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους η αστυνομία.

Ο Γάλλος ζωγράφος του 19ου αιώνα Εντγκάρ Ντεγκά, που θεωρείται ένας από τους ιδρυτές του κινήματος του Ιμπρεσιονισμού κι είναι γνωστός στο ευρύ κοινό για τους πίνακες και τα γλυπτά του με θέμα μπαλαρίνες, ζωγράφισε τον πίνακα «Οι χορωδοί» το 1887. Ο πίνακας είχε κλαπεί πριν εννιά χρόνια από ένα μουσείο της Μασαλίας.

Κανείς από τους επιβαίνοντες στο λεωφορείο δεν δήλωσε κάτοχος του πίνακα, και το Μουσείο του Ορσέ επιβεβαίωσε ότι είναι αυθεντικός. Η τιμή του ανέρχεται στο ποσό των 800.000 ευρώ περίπου.

Αντιλαμβάνεται κανείς την ανακούφιση της Γαλλίδας υπουργού Πολιτισμού, της Φρανσουάζ Νισέν. Δήλωσε χαρούμενη για την ανάκτηση ενός έργου «του οποίου η εξαφάνιση ήταν βαριά απώλεια για την ιμπρεσιονιστική κληρονομιά της Γαλλίας».

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024